SVERIGE. Den av media hyllade ”nazistexperten” Kim Fredriksson åtalas nu för hot om att våldta sin tidigare flickvän. Fredriksson är tidigare dömd för en brutal misshandel på en annan flickvän.

Kim Fredriksson.

Kim Fredriksson.

Kim Fredriksson var engagerad i den nationella rörelsen till 2012, de sista två åren som infiltratör, innan han blev vänsteraktivist och medias egna expert. Trots att Fredriksson dömdes för en brutal misshandel på sin tidigare flickvän 2012 – vid en tidpunkt han redan betecknade sig som ”antirasist” – blev han omhuldad av media.

Nu har Fredriksson hotat kvinnor igen. Under förra sommaren fick hans nya flickvän reda på hans tidigare våldsbrott mot kvinnor och beslöt sig för att göra slut. Detta kunde inte Fredriksson acceptera utan trakasserade henne med samtal och sms.

Enligt åtalet ringde han 2-15 gånger om dagen och skickade cirka 10 sms om dagen. Vid några tillfällen svarade Fredrikssons ex-flickvän och vädjade till honom att sluta höra av sig. Istället fick hon sms av denna typ: ”Jag gör vad jag vill och när jag vill. Steg nummer två kommer bli helfestligt. Du borde straffknullas tills att jag ser blod”.

Enligt åtalet har Fredriksson också ofredat ex-flickvännens nya pojkvän. Han hade ringt ex-flickvännens föräldrar och hennes nya pojkvän ”för att få information om vad XX gör och var pojkvännen bor”.

Fredriksson stöttes ut ur den nationella rörelsen då hans våld mot kvinnor blev känt. Han har under tiden för domarna och åtalen arbetat för Researchgruppen samt i egenskap av ”nazistexpert” intervjuats vid en rad tillfällen, skrivit krönikör för bland annat Aftonbladet och suttit i TV4:s morgonsoffa.

Läs förundersökningen HÄR.


  • Publicerad:
    2014-07-05 18:14