Regeringen har utsett ledamöter i Migrationsverkets Insynsråd och de flesta av medlemmarna är massinvandringsvurmare och minst sagt partiska. Bland de utvalda finns Kerstin Brunnberg från EXPOs styrelse och självaste generaldirektören för Migrationsverket, Anders Danielsson. Danielsson kommer således att få granska sin egen verksamhet. 

Kerstin Brunnberg från Expos styrelse ska granska Migrationsverket inifrån.

Bland andra har också flyktingvurmaren Fredrik Lundh Sammeli (S) fått jobbet på Insynsrådet och kommenterar det på Socialdemokraterna i Norrbottens egna hemsida.

”Som Migrationspolitisk talesperson är min förhoppning att jag kan bidra till att göra myndigheten bättre, men också tydligt peka på när det är lagen som behöver ändras och inte myndigheten som främst ska kritiseras. Ta exempelvis lagen om synnerligen ömmande skäl som kommit att tolkas för restriktivt och behöver förändras. Detta vet regeringen men duckar från sitt ansvar, gång på gång. Samma sak gäller med stärkandet av barns rättigheter i asylprocessen.”

Fredrik Lundh Sammeli

Riksdagsledamoten för Kristdemokraterna (KD), Lars Gustafsson blev medlem i Insynsrådet redan 2006, har i ett inlägg på Kristdemokraternas hemsida skrivit att nyttan med människan kan förbigås helt i migrationspolitiken.

”För mig som tidigare talesperson i migrationsfrågor känns det bra att flera av de frågor vi kristdemokrater länge drivit på i detta, nu kommer att förverkligas. Vård för alla, skola för alla barn, översyn av definitionen synnerligen ömmande omständigheter är några sådana exempel. För mig är det centralt att migrationspolitiken bottnar i en humanitär människosyn, som går djupare än ett strikt nyttoperspektiv.”

På Internetforumet Flashback så har man också diskuterat händelsen och flera av användarna är minst sagt kritiska till det. 
”Det är väl bara domaren Peter Hall som inte är en uppenbar invandringsextremist även mätt med svenska förhållanden! Måste finnas enorma problem som måste döljas inom migrationsverket!”

Andra medlemmar i Insynsrådet är Miljöpartistens riksdagsledamot Maria Ferm och Fredrick Federly från Centern och alla sju personer har fått förtroendet fram till december 2014. I instruktionerna står det att rådet ska ”utöva insyn” och ge myndighetschefen råd. 

Det krävs inte mycket för att förstå att med dessa medlemmar i Insynsrådet kommer det att bli mycket objektiva och neutrala granskningar.

 


  • Publicerad:
    2012-11-12 13:22