SVERIGE. Mohammed uppgav sig hata kvinnor i maktpositioner, särskilt blondiner. Nu åtalas han för olaga hot och förberedelse till mord.

iranier_hotar_blonda

Imorgon hålls rättegång mot den 47-årige iraniern Mohammed vid Uppsala tingsrätt. Mohammed är misstänkt för olaga hot och förberedelse till mord och har enligt åtalet ”haft för avsikt att döda XX, genom att införskaffa och bära kniv, ta reda på och anteckna hennes personuppgifter, vilka sålunda varit särskilt ägnade att användas som hjälpmedel vid brottet”.

Mordplanen och hoten ska ha riktats mot en manlig och kvinnlig läkare i oktober förra året. Ytterligare en kvinna som arbetar inom vården hotades av mannen. Under ett samtal med en läkare inom rättspsykiatrin uttalade Mohammed, berättar läkaren, att den manliga och kvinnliga läkaren är ”Ond, Ond, Ond” och att ”de båda förtjänar att dö”. Mohammed berättade också att han skulle kunna göra det själv eller anlita en annan person.

I samma samtal uttalade sig Mohammed om ”den blonde åklagaren” och uttrycker enligt åtalet ”aversion mot blonda kvinnor, som bestämmer eller är myndighetsutövare”.

Mohammed tas därefter in till förhör där han förnekar brott och säger sig inte minnas något av hoten. Han säger vidare att ”han gillar blondiner, han har inget emot dem. Det är snarare så att han verkligen gillar dem, föredrar dem framför andra kvinnor”.

Att Mohammed verkligen ”gillar blondiner” framgår av personalian där polisen funnit en större mängd anteckningar och bilder på blonda kvinnor. Polisen fann även ett tidningsurklipp på sångerskan Veronica Maggio, som kommer från samma stad, tillsammans med hemadressen till en annan blond kvinna.

En handskriven kartläggning av ett av mannens tilltänkta offer.

En handskriven kartläggning av ett av mannens tilltänkta offer.

Imorgon väntar rättegång för olaga hot och förberedelse till mord. De målsägande är en man och två blonda kvinnor. Mohammeds blonda advokat har redan hoppat av och bytts ut mot en man, och åklagaren, som Mohammed uttryckt avsky mot för att hon är blond och myndighetsutövare, byttes ut på rättens initiativ. Den kvinnliga läkare som Mohammed hotat att ta döda har från början inte velat att åklagaren skulle gå vidare med ärendet då hon är rädd för repressalier. Mannen har tvångsvårdats sedan han greps i höstas.


  • Publicerad:
    2013-04-17 16:33