SATIR. En bonde i Dalarna gjorde under veckan ett makabert fynd i sitt översnöade grönsaksland då han drog upp en gigantisk morot med ett mycket speciellt utseende.

Att en morot kan överleva så här länge måste, enligt bonden själv, bero på klimatförändringarna. När han drog upp ”överlevaren” skall det ha hörts ett ljust gnällande ljud. Grannar uppges även ha hört konstiga ljud om nätterna, nästan som musik, eller ”gråtstråkar”.

Även om jorden var fattigt gödslad så har moroten lyckats suga upp tillräckligt med näring för att växa sig stor och stark. Vid vidare utgrävning visade det sig att rotsystemet letat sig över hela bondgården och hade t.o.m. ockuperat grannens land och tömt även det på näring.

Vad bonden har tänkt göra med den utvalda moroten är i dagsläget oklart men rykten gör gällande att ett internationellt grönsaksmuseum redan erbjudit ett sjusiffrigt belopp.

Klicka för större

Klicka för större

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2016-01-05 22:00