RADIO. Under gårdagen sändes det första avsnittet av Radio Nordfront. Men lyssnare fick kalla handen när de ville länka till den nya radiosatsningen på Radio Motgifts forum.

Radio Nordfront.

Radio Nordfront.

Efter att Radio Nordfront lanserats under gårdagskvällen öppnades en tråd upp om den nya satsningen på Radio Motgifts forum. Signaturen Lat skrev i trådens inledande inlägg om det positiva med flera radioaktörer: ”Som icke organiserad nationalist tycker jag det är riktigt kul med varje nytt tillskott till det nationella medielandskapet och ser det som enbart positivt att Motgift får hälsosam konkurrens.”

Detta håller dock inte Motgift, som säger sig värna ”högt i tak”, med om. Administratörerna på sidan har nu censurerat inlägget till radiokonkurrenten Radio Nordfront på sitt forum. Lyssnare får visserligen fortsätta diskutera ”det där programmet”, men inte sprida länkar som påstås vara ”fyllda med osakliga angrepp och lögner mot Motgift”.

radio-motgift-censur

Vad de osakliga angreppen och lögnerna i programmet skulle bestå i har inte förklarats av Motgift-redaktionen. Det är heller inte första gången som Motgift raderar länkar till Nordfront med liknande svepande formuleringar.

Tidigare har Motgift flera gånger klagat på kommentarsfältet på Nordfront och menat att Nordfront-redaktionen mer aktivt skulle ta bort det icke-redaktionella material som uttrycker kritik mot Motgift. Nordfront har vid ett antal tillfällen tagit bort rena hetsinlägg mot bland annat Motgift, men värnar i regel principen om högt i tak där vi anser att kritik mot såväl Motgift som Nordfront eller andra aktörer måste få tillåtas.

Källa:
Nationella medieutbudet utökas: Nordfront startar podcast


  • Publicerad:
    2015-03-13 11:50