AKTIVISM. Lördagen den 4 juli genomförde Motståndsrörelsen ett torgmöte i centrala Karlstad med tal och flygbladsutdelning. Samtidigt hölls i den närbelägna Mariebergsskogen den kulturmarxistiska och svenskfientliga festivalen ”Putte i parken”. Motståndsrörelsens närvaro togs emot med minst sagt blandade reaktioner.

karlstad8

Ett 30-tal medlemmar och aktivister från Motståndsrörelsens Näste 2 och Näste 5 sammanstrålade på lördagen i Karlstad för att hålla en gemensam offentlig aktivitet som innefattade en större flygbladsutdelning med tillhörande diskussioner samt ett tal av Pär Sjögren om massinvandringen och dess konsekvenser och orsaker.

Denna lördag bjöd på ett riktigt varmt väder med strålande solsken och inte ett moln så långt ögat kunde se. Många Karlstadsbor hade sökt sig ut en vacker dag som denna för att njuta av solen, uträtta något ärende eller lördagsshoppa. Vissa valde tyvärr också att besöka ett svenskfientligt arrangemang som hölls mellan 2-4 juli.

På vägen mot platsen där själva torgmötet skulle hållas fick medlemmarna många nyfikna blickar och en man från FN-organet UNHCR frågade nyfiket Motståndsrörelsens presstalesman Pär Öberg vilka Motståndrörelsen var. Efter ha fått sin nyfikenhet stillad tackade mannen artigt och önskade en fortsatt trevlig dag. Atmosfären i Karlstad var vid Motståndsrörelsens intåg försiktigt positiv, folk tittade intresserat på de medlemmar och aktivister som tillsammans gick mot platsen där tal skulle hållas. Ingen sa något ovänligt eller uppträdde på något sätt otrevligt i detta skede.

Pär Öberg hamnade under dagen i flera diskussioner.

Kommunpolitikern Pär Öberg hamnade under dagen i flera diskussioner.

En ensam polisbil stod uppställd på en tvärgata och en polispiket rullade upp och mötte medlemmar och aktivister vid ankomsten till Soltorget i centrala Karlstad där torgmötet skulle hållas. Tre polismän klev ur piketen och gick långsamt motståndsmännen till mötes. Medan polismännen talade med Pär Öberg intog aktivister och medlemmar sina positioner. En lång banderoll med texten ”Stoppa massinvandringen” och adressen ”nordfront.se” vecklades ut och den var så pass lång att fyra man fick stå och hålla upp den. Två man med fanor hade placerat sig på var sin sida om banderollen. Flygbladsutdelare stod så de täckte varje in- och utgång till torget.

karlstad2

Poliserna tog själva flygblad och efter att ha stämt av mot gällande åsikts- och tankebrottslagstiftning kunde dessa konstatera att det inte fanns något att gå vidare med på utifrån ett juridiskt perspektiv. Poliserna var på det stora hela väldigt defensiva och alldeles för få för att kunna göra ett ingripande mot ett trettiotal motståndsmän.

Pär Sjögren och lagens långa arm.

Pär Sjögren och lagens långa arm.

Reaktionerna från den förbipasserande allmänheten var mist sagt varierad. Många hade ju tagit sig ut för att delta på den kulturmarxistiska och mångkulturvurmande festivalen ”Putte i parken” som var belägen en bit bort från torget där aktiviteten hölls. Stämmningen var bitvis mycket hätsk med personer som såg ut att tillhöra den svenskfientliga sidan. Kvinnliga flygbladsutdelare blev av dessa ”godhetsknarkare”  och feminister kallade för bland annat ”hora” och andra nedsättande ord. Det skedde återkommande mindre konfrontationer med dessa människor.

En incident stack ut då en främling gick fram och började bråka med en kvinnlig aktivist som delade flygblad tillsammans med två andra manliga aktivister. Främlingen var oförskämd och så frustrerad och arg att han försökte äta upp ett flygblad och då fick avvisas från platsen av aktivisterna. Denne var då så uppjagad att han försökte ta en hel bunt flygblad från en aktivist när han passerade nästa grupp av utdelare. Troligtvis blev främlingen extra kaxig då han var omgärdad av poliser. En aktivist tillrättavisade dock mannen kraftfullt och denne upphörde därefter med sina obalanserade utfall och lämnade platsen. Polis och aktivister förde en dialog och främlingen lämnade platsen högljutt klagandes över att personer som inte tycker som honom ska få ha rätt att utöva sin grundlagsskyddade rätt att bilda opinion ibland allmänheten.

Alla var dock inte negativa utan en hel del personer, främst äldre, visade öppet sitt gillande och samtalade med flygbladsutdelarna och tog med sig flygblad. Många höll med om det budskap som presenterades, Motståndsrörelsens kampanj mot massinvandring: ”Massinvandringen, en tickande bomb”. En äldre kvinnlig SD-politiker hade ett längre samtal med en aktivist och hon kunde hålla med om mycket av det som Motståndsrörelsen gav uttryck för. Ett äldre par stack då de var oerhört positiva, intresserade och uppmuntrande.

karlstad6

karlstad5

Flera andra mindre incidenter uppstod. En man med Che Guevara t-shirt försökte få till bråk med aktivisterna och när han blev tillrättavisad sprang också han och grät ut hos poliserna och försökte få aktivister gripna. Även ett gäng rasfrämligar började bråka med aktivisterna men blev snabbt varse om sitt underläge och begav sig från platsen. Flera incidenter dokumenterades och finns på en videofilm som kommer att läggas upp på Nordfront.

Efter en timme och en kvart av väldig dynamik i möten med Karlstads lördagsflanörer blev det så dags för Pär Sjögren att hålla tal. Talet behandlade kort och koncist massinvandringen och dess bakomliggande faktorer, en del av de maktförhållanden som på global nivå ligger bakom detta och som skapar dessa invandringsvågor som slår hårt mot Europa. Sjögren talade även om USA:s och Natos roll och om krigen i Libyen, Irak, Syrien m.fl.

 

karlstad7

Sjögren är en mycket van och god talare som talar till publiken med intensitet, styrka och passion. Han ägde rummet varenda sekund trots pinsamma, idoga försök av en mångkulturvurmande kvinna som satt på en bänk och kedjerökte cigaretter och gapade okvädningsord till talaren. Även en man med en hund försökte störa talet genom att uppmuntra hunden att skälla på kommando och fick godis efter den givit skall. Personen verkade dock vara psykiskt funktionshindrad och det såg ut som att det fanns en del sociala problem i det bagaget så man kan bara hoppas att han får den hjälp han behöver.

Orden rann av Sjögren utan att göra något som helst intryck och hans kraftfulla stämma överröstade allt annat i ljudväg under den tid som talet pågick. Ett utmärkt tal som gick in i hjärtat hos flera i publiken som gav en rejäl applåd när talet var avslutat. Sjögren avslutade med att fråga kvinnan som betedde sig som en trotsigt och omoget, fast hon tveklöst var över 40 år, om hon inte vågade ta debatten istället. Det ville hon precis som alla av hennes sort förstås inte.

karlstad9

Flera anhängare av den autonoma vänstern och ett litet högljutt gäng hade då börjat formera sig i ena delen av torget. Aktivisterna fortsatte att dela flygblad och diskutera med de förbipasserade. Det blev mer och mer oroligt när fler meningsmotståndare anslöt till torget och slöt upp kring den skrikande kvinnan. Konfrontationer uppstod och Nordfronts kameraman tvingades freda sig, vilket resulterade i att polisen varnade för att kameramannen skulle bli anmäld för ofredande om han fortsatte att filma kvinnan mot hennes vilja. En diskussion uppstod om det faktum att det är allmän plats och att polisen måste förhålla sig till de grundlagar som finns.

Efter ytterligare flygbladsutdelning avslutades till sist torgmötet. Aktivisterna begav sig från platsen och kunde konstatera att trots den mängd av folk som var i omlopp så var den svenskfientliga sidan totalt maktlös medan Motståndsrörelsen ägde centrala Karlstad under flera timmars tid och nådde ut till tusentals svenskar. På behörigt avstånd haglade glåporden och man pekade finger åt deltagarna…

/Peter

En film från aktiviteten kommer att släppas inom kort.


  • Publicerad:
    2015-07-07 10:10