MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsen meddelade nyligen att stödmedlemskapssystemet fungerar som det ska igen. Nordfront har varit i kontakt med Simon Lindberg för en uppdatering om vad som händer.

I söndags meddelade Nordiska motståndsrörelsen på organisationens hemsida att man efter en tids uppehåll har börjat skicka ut stödmedlemskapsbevis till stödmedlemmar igen.

Stödmedlemskap i Motståndsrörelsen är en passiv medlemsform för de som vill stödja organisationen ekonomiskt men inte vill engagera sig aktivt som partimedlem eller aktivist.

Nordfront har varit i kontakt med Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg, som nyligen också tog över som chefredaktör för Motståndsrörelsen.se, för att ställa några frågor om stödmedlemskapen.

Motståndsrörelsen.se skriver att det varit problem med strukturen och att ni uppdaterat systemet. Har stödmedlemsskapssystemet alltså varit ur funktion ett tag?

— Jo, det stämmer tyvärr att utskicken legat nere en tid och att vissa som betalt in för ett stödmedlemskap därför fått vänta alldeles för länge innan de fått sin betalning bekräftad och blivit införda i systemet. Men, detta är nu alltså äntligen åtgärdat och alla som betalt in ska ha fått sina utskick under de senaste veckorna.

Förutom att ni uppdaterat stödmedlemssystemet internt, är det någon förändring i hur stödmedlemsskapsbevisen ser ut nu? Och vad är det ni egentligen skickar ut till de som tecknar ett stödmedlemskap?

— De som blir stödmedlemmar nu får ett diplom med en annan grafisk design än tidigare. Annars skickar vi med några klistermärken. Utskicket är för övrigt helt anonymt, d.v.s. det finns ingen avsändare på det.

Varför tycker du att man ska överväga att teckna ett stödmedlemskap i Nordiska motståndsrörelsen?

— Som jag ser det är det att alla män och kvinnor som förstått vikten av vår kamp också har en plikt att bidra med vad de kan. Förhoppningsvis kan man bli medlem eller aktivist och delta mer aktivt i kampen, men jag förstår också att detta inte är möjligt för alla och därför finns stödmedlemskapet. Stödmedlem är något alla kan bli då det ända kravet man behöver uppnå är att betala in ett ekonomiskt stöd till oss en gång om året – det är något alla kan om de vill.

— Bidragen vi får in är enormt viktiga för vår verksamhet då vi ständigt har fler goda idéer än vi har ekonomiska möjligheter att konkretisera dem. Stödmedlemskapet är dessutom också ett moraliskt stöd, det stärker våra aktiva medlemmars kampkraft när nya stödmedlemmar kommer till – då får de väldigt konkreta bevis på att deras engagemang ger resultat.

Stämmer det att vem som helst kan bli stödmedlem oavsett ursprung eller medlemskap i andra organisationer?

— Det är helt korrekt. Som stödmedlem är alla välkomna – även utomeuropéer och sverigedemokrater eller vad de nu må vara. Alla som förstår att situationen i Norden är ohållbar och måste förändras!

Så hur gör man rent konkret då för att bli stödmedlem i Nordiska motståndsrörelsen?

— Det går att skicka in kontanter, betala i handen till någon av våra lokala representanter eller via Bitcoin. Med anledning av bankmaffians trakasserier mot oliktänkande är det tyvärr inte möjligt att Swisha eller betala via kort eller liknande även om vi givetvis hela tiden arbetar på att få fram också sådana alternativ.

Instruktioner för hur du går tillväga för att teckna ett stödmedlemskap hittar du på Motståndsrörelsen.se.


  • Publicerad:
    2021-07-15 15:00