MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Innebär nutidens nationaldagsfiranden endast mångkultur, självhat och dekadens? Inte riktigt. Den 6 juni befann sig Motståndsrörelsen på Stockholms gator och aktiviteterna fortsatte sedan under hela dagen.

FOTF71F1

Nutidens nationaldagsfiranden kantas av självhat, mångkultur, dekadens och en glädje över att vårt folk håller på att förintas. Mångkulturella jippon anordnas, medborgarskapsceremonier hålls för att hylla främlingarna och ”antirasistiska” festivaler dånar, bland mycket annat.

Medvetna om dessa fakta begav sig aktivister från Motståndsrörelsen ut på Stockholms gator under parollen ”Stoppa förintelsen av vårt folk!” för att markera mot det vansinne vi utsätts för.

Natinaldagen 2

Klockan 11:00 marscherade ett 20-tal aktivister in på Mynttorget och i höjd med riksdagen ställde man upp sig med en nytryckt banderoll, megafon samt fanor och sköldar medan flygblad delades ut till folket. Responsen var överlag positiv, framför allt från turister, och flera hundra flygblad bytte ägare samtidigt som många uppmuntrande ord gavs till aktivisterna.

Efter drygt en timme dök ordningsmakten upp och upprättade en polisanmälan om brott mot ordningslagen. Trots yttrande- och mötesfrihet är det alltså olagligt att sprida det nationalsocialistiska budskapet på gator och torg om man får tro den kvinnliga konstapeln.

Natinaldagen 1

Efter över en och en halv timme på Stockholms gator gavs det order om avmarsch. I gemensam trupp tog man sig igenom Gamla stan för ett snabbt stopp utanför lögnens högborg Forum för levande historia där man ställde upp för en gruppbild. Med polisen på behörigt avstånd rörde sig sedan aktivisterna mot tunnelbanan och därmed var dagens mycket lyckade offentliga del över.

Utbildning och gemenskap
Med den offentliga aktiviteten avklarad rörde sig aktivisterna mot södra Stockholm där man vid 14-tiden mötte upp resten av dagens deltagare på den angivna platsen för fortsatt firande.

Medan folk umgicks tändes grillarna så småningom. Bortsett från en orutinerad medlem som fick se sitt stekfläsk brinna upp skedde inga större incidenter här utan stämningen var glad och gemytlig.

Natinaldagen 3

När maten ätits upp gick folket in i lokalen och lyssnade på ett föredrag, ursprungligen författat av Motståndsrörelsens ledare Klas Lund. Föredraget handlade i huvudsak om nationalsocialismens syn på gränser och nationer och kontentan var att rasen står över nationen och att gränser är något som inte är hugget i sten för all framtid.

Med avstamp i föredraget följde sedan ett diskussionsmoment där olika grupper sinsemellan diskuterade frågor av taktisk natur. Varje grupp fick sedan presentera vad de kommit fram till för de övriga och sedan följde ytterligare en diskussion på detta.

Med detta moment avklarat hade klockan blivit över 18 och Peter Jusztin passade på att säga några avslutande ord innan tillställningen formellt var över. Dock valde många att stanna kvar för att umgås ytterligare, handla produkter av Nordfront förlag eller kasta pil med mera innan man begav sig hemåt.

Kort sagt kan man konstatera att det var en mycket lyckad dag, och de som besvärades av allt mångkulturellt trams under gårdagen vet nu var alternativet till det finns.


  • Publicerad:
    2015-06-07 20:49