POLITIK. Det nybildade nätverket För hela Sverige anordnar en partipolitiskt och religiöst obunden drivmedels- och landsbygdsprotest på Norra bantorget i Stockholm på nationaldagen den 6 juni.

Klicka för större bild.

De folkvalda ska lyssna på folket, menar arrangörerna till den protest som planeras den 6 juni på Norra bantorget i Stockholm. Manifestationen är partipolitiskt och religiöst obunden och välkomnar alla deltagare som ställer upp på kraven.

En av initiativtagarna till nätverket och manifestationen är ”bankslaktaren” Karl Gustav Nilsson (KP) från Fredriksberg i Dalarna. Den 7 maj lämnade han över ett öppet brev till landsbygdsminister Jennie Nilsson där han framförde nätverkets krav.

Karl Gustav Nilsson spelade också in en video där han berättade om brevet och landsbygdsupproret. Filmen har hittills fått över en och en halv miljon visningar på sociala medier. Något svar från landsbygdsministern har däremot inte kommit.

På nätverket För hela Sveriges Facebooksida skriver Nilsson bland annat:

Jag tror att vi är många som ställt oss samma frågor som jag ställer i brevet och därför samlas vi på Norra Bantorgett i Stockholm den 6/6. Vi kräver svar på våra frågor och samtidigt protesterar vi mot politikerväldet och den politik som slår mot oss som jobbar mest, reser längst och tjänar minst.

NU FÅR DET VARA NOG!

Vi har två krav:
• Sänk drivmedelspriserna eller höj reallönerna.
• De folkvalda ska lyssna på folket! Vi har rätt att få svar när vi ställer frågor.

Joel Holmdahl, jordbrukare från Grängesbergstrakten utanför Ludvika, är en av dem som stödjer initiativet För hela Sverige.

— Folk fokuserar på bensin som lyx. Men för oss på landsbygden är det ingen lyx. Allt har försvunnit till många mil bort. Skolor, affärer, service, allt. Det är lite som med Gula västarna i Frankrike. Vi får inte ta del av samhällsutvecklingen här, säger han och tillägger:

— Det här är svårt för folk som inte bor i landsbygden att fatta och det är svårt för miljövänstern att ta in. Därför jämför de hellre glass- och bensinpriser.

Elvira Lindberg Spiik från Robertsfors arbetar som djurskötare på en gård och tycker också att protesterna behövs.

— Om avsikten med den höga bensinskatten faktiskt vore att ur ett klimatperspektiv minska användningen av fossila bränslen, har man inte använt huvudet ordentligt. Det enda som kan minska resandet vore att se till att det inte är nödvändigt. I dagsläget lägger man ner exempelvis Arbetsförmedlingen på små orter så att avstånden och ofrivilligt resande ökar ytterligare, säger hon.

Källa:
För hela Sverige
LANDSBYGDSPROTEST 6 JUNI – FÖR HELA SVERIGE


  • Publicerad:
    2019-05-30 12:25