MEDIA. Niklas Strömstedt har nu belönats med en egen radiostation efter att han framförde en politiskt korrekt låt i TV4.

Niklas Strömstedt.

Niklas Strömstedt.

Artisten Niklas Strömstedt får nu en egen radiostation på MTG:s ”I like radio”. Detta bara några dagar efter hans framträdande i ”Så mycket bättre” sändes på TV4. I det programmet framförde Strömstedt en Ace Of Base-låt med egen text där han under låttiteln ”Lyckolandet” hetsade mot bland annat Sverigedemokraterna, Nordfront och Motståndsrörelsen.

— Det här är ett sätt för oss att göra specialkanaler där artisterna själva får nå ut och berätta sin historia. Vi har gjort lite sådana här samarbeten tidigare, bland annat med Orup, och nu känns det jättespännande att få chansen att göra samma sak med Niklas Strömstedt, säger Christer Modig, vd för MTG Radio, till Dagens Media.

— Vi tycker självklart att tajmingen är jättebra, Niklas Strömstedt är högaktuell just nu, säger Modig angående ”sammanträffandet” att Strömstedt nyligen agerat politisk prostituerad åt systemet och nu får en egen radiostation.

Den nya radiostationen lanseras idag och kommer att spela musik av Strömstedt och hans favoritlåtar från andra artister samt berättelser om låtarna. Radiostationen är inte en traditionell radiokanal utan streamas via internet och kan lyssnas på via appar i mobiltelefoner eller webbläsaren i en dator. I systemmedias reklamartiklar för den nya Strömstedt-stationen framkommer det inte exakt hur det ligger till, men antagligen kommer inte Strömstedt att arbeta med radion live och på heltid utan bara spela in ett antal berättelser och sätta ihop spellistor åt radion.

Strömstedts politiskt korrekta framträdande i TV4 har provocerat många svenskar och enligt sidan ”Inte rasist, men…” drivit fram mycket näthat. Samtidigt har låten hyllats av det politiskt korrekta etablissemanget och Sveriges Radio har beslutat att spela låten flera gånger trots att SR i egenskap av offentligt finansierad  public service-media inte ska ta partipolitisk ställning.

Fotnot: Att Strömstedt gjorde en cover på en Ace Of Base-låt kan ses som ett roligt sammanträffande då Ulf Ekberg, sångare och låtskrivare i Ace Of Base, har bakgrund som sångare i ett vit makt-band och har sjungit grovt rasistiska låtar och låtar som angripit Vänsterpartiet Kommunisterna.

Källa:
Niklas Strömstedt får egen radiostation


  • Publicerad:
    2015-11-09 14:40