MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordiska motståndsrörelsen har genomfört en folkgemenskapsinsats i Oslo. Vinterhjälpen delade ut varma kläder till utsatta nordbor. 

Nordiska motståndsrörelsen har genomfört en vinterhjälpsaktion i Oslo. Aktivister och medlemmar från norska Rede 1 delade ut varma kläder till utsatta och hemlösa nordbor.

Under den kalla decemberkvällen delade man ut paket till hemlösa nordbor – bestående av allt från strumpor, handskar och mössor till tröjor och jackor. Aktionen mottogs väl och aktivisterna meddelar till Frihetskamp att den här typen av aktioner är något man både kommer vidareutveckla och fortsätta med.

Vinterhjälpen är ett projekt anordnat av Nordiska motståndsrörelsen för att hjälpa folkfränder som systemet har valt att glömma bort. Paketen som delades ut har både köpts in av medlemmar och donerats av sympatisörer och andra som velat hjälpa till.

För ungefär en vecka sedan genomfördes en annan vinterhjälpsaktion i Århus i Danmark, där aktivister och medlemmar delade ut såväl varma kläder som varm mat till utsatta nordbor.

Foton: Frihetskamp


  • Publicerad:
    2020-12-29 17:35