MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under torsdagen genomförde Nordiska motståndsrörelsen sin första offentliga aktivitet på Island.

Sedan en tid tillbaka har Nordiska motståndsrörelsen etablerat sig på Island – precis som i övriga Norden. Man har sedan själva etableringen växt till sig och till följd av detta var det idag, den femte september, hög tid att genomföra den första offentliga aktiviteten i landet. Denna ägde rum i huvudstaden Reykjavik. Ett 20-tal aktivister ställde upp i centrum med två fanor och delade ut flygblad.

Till en början var lätt regn allt vad vädergudarna hade att bjuda, men detta till trots gick flygbladsutdelningen väl. Efter en stund upphörde dock regnet och ännu ett litet tag senare dök polisen upp i syfte att stämma av läget.

Intresset från media var märkbart stort och journalister med sina kameror i högsta hugg svärmade snart runt platsen.


Efter att ha delat flygblad och samtalat med folk i drygt en och en halv timme avrundades aktiviteten i huvudstaden. Därefter laddade aktivisterna om med en bit mat innan man drog vidare till Akranes, strax norr om huvudstaden. Där delade man upp sig i två grupper. Den ena gruppen ställde upp utanför ett köpcenter för att dela flygblad medan den andra delade flygblad direkt till hushåll och satte upp klistermärken.

Polisen dök upp även här efter att en grinig butikschef ringt och uttryckt sitt missnöje mot yttrandefrihet. Butikschefen hotade även med att fördriva aktivisterna från platsen medelst en vattenslang, förutsatt att polisen inte stod för avvisningen. Motståndsmännen stod givetvis kvar och hotet saknade substans.

Aktiviteten rullade på utan vidare störningsmoment och Nordiska motståndsrörelsens första offentliga aktivitet på Island är att ses som lyckad!

Ett utförligare reportage om den senaste veckans aktiviteter på Island kommer att publiceras senare under veckan på Nordfront!


  • Publicerad:
    2019-09-05 21:41