NORGE. En 17-årig ”norsk medborgare” är anhållen för det omtalade mordet på den 13-åriga flickan Sunniva Ødegård i norska Varhaug.

Sunniva Ødegård blev 13 år gammal.

En 17-årig man, som av polisen uppges vara ”norsk medborgare”, sitter anhållen misstänkt för mordet på den 13 år gamla Sunniva Ødegård. 17-åringen är bosatt i Varhaug och är sedan tidigare känd av polisen, men nekar till att ha något med mordet att göra. Han erkänner dock att han varit på platsen där 13-åringens döda kropp upptäcktes.

— 17-åringen är känd av polisen, men inte för våldsbrottslighet, berättade polisadvokaten Herdis Traa under en pressträff.

Den misstänkte 17-åringen ska ha anmält sig själv till polisen som vittne, men greps senare och kom alltså även att anhållas. Enligt polisen är det ett omfattande spaningsarbete och vittnesberättelser som har lett till att misstankarna kunde riktas mot honom.

Polisen har varit förtegen om den anhållnes etnicitet, samtidigt som man beskrivit honom som ”medborgare” i Norge. Kvällstidningen VG har dock beskrivit honom som ”etnisk norsk”, men det är oklart vart den informationen kommer från.

13-åringen hittades mördad i norska Varhaug.

Hittades mördad 150 meter från sitt hem
Det var klockan 03:09 under natten till måndagen som den 13-åriga flickan Sunniva Ødegård hittades död intill en skogsstig cirka 150 meter från huset där hon bodde i Varhaug.

13-åringen hade besökt en vän och kom inte hem vid avtalat tid. Hennes far försökte då att ringa flera av hennes vänner innan han själv gick ut för att leta efter sin dotter och möta upp en polispatrull som han larmat.

Enligt flera norska medier ska Sunniva strax innan mordet ha pratat med sin 14-årige pojkvän på telefonen. Plötsligt ska hon ha sagt ”Nu är jag hemma. Shit!”, varpå samtalet ska ha brutits.

När polisen fann Sunniva ska hon ha haft sådana synliga skador som gjorde att man omedelbart inledde en mordutredning.

Källa:
«Norsk statsborger» siktet for drapet på 13-årige Sunniva


  • Publicerad:
    2018-08-01 09:00