När nu ”Förintelsens minnesdag” närmar sig vill judar, men också andra grupper, använda sig av ”förintelsen” för att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Den kristna tidningen Dagen har intervjuat Janina Nilsson som talar om summarisk tortyr och om ett nyfött spädbarn som slängdes in i en tegelvägg i Ravensbück.

ravensbruck

På senare tid har Nordfront återberättat allehanda absurda fantasiberättelser från judiska överlevare av ”förintelsen”. Nordfront har de senaste veckorna även kunnat skriva om en förintelseöverlevare som erkänt att hans historia varit påhittad och om ett känt förintelsefoto som varit bluff. Nu kommer nästa fantastiska berättelse, den här gången från en katolsk kvinna från Polen.

Artikeln handlar om polskan Janina Nilsson (87) som efter Tysklands ockupation av Polen satt i KZ-lägret Ravensbrück tillsammans med såväl polska som judiska som andra medfångar. Enligt ingressen till Dagens artikel ska Janina ha förts till Ravensbrück på grund av att hon var katolik. Dessutom ska hon ha känt lukten av bränt kött och bevittnat hur ett spädbarn slängts i en tegelvägg:

”Ett nyfött judiskt spädbarn som slängs i en tegelvägg. Doft av bränt kött från krematoriet. För Janina Nilsson är Förintelsen mer än historia. Som polsk katolik tvångsrekryterades hon till slavarbete, men slutstationen blev koncentrationslägret Ravensbrück.”

Dagens artikel fortsätter sedan i samma stil. Janina berättar om hur vakterna skickade schäferhundar på henne, hur hon piskades, sänktes ned i en tunna fylld med vatten och fick stå i givakt på gården, i iskyla mitt i vintern, med våta kläder innan hon skickades in till en utkyld isoleringscell. De polska katolikerna ska även ha varit förbjudna att be, men trotsade förbudet och höll vakt så att inte SS skulle komma in. ”Många av de kvinnliga SS-vakterna på Ravensbrück hade tydligt sadistiska drag, och bestraffningen utfördes därför med stor grymhet”, säger Janina Nilsson.

Intervjun når sin höjdpunkt i samband med när Janina berättar om hur hon i sitt arbete med att ta hand om nyanlända fångar kom i kontakt med en judisk kvinna som födde en pojke i sjukstugan. Då båda mamman och Janina trodde att barnet skulle dödas tog Janina fram sin goda, kristerliga sida och gömde barnet under sin rock. På väg till baracken stötte hon dock ihop med en av de kvinnliga SS-vakter som gömde sin ondska bakom sin yttre skönhet:

”Hon trodde att vi hade stulit mat. Det var ingen idé att ljuga, vi sa att det var en bebis. Den här SS-vakten var väldigt vacker, men lika elak som vacker. Hon skrek ’Är det här det lilla jude-svinet!’, och så tog hon barnet och slängde det rätt in i väggen. Sen släckte hon sin cigarett mot mitt bröst och sa att jag skulle få ett straff jag inte skulle glömma.”

Janina överlevde — ”Herren räddade mitt liv” — och bor idag i Sverige där hon berättar vidare sina historier. Även förra året publicerades en intervju med Janina två dagar innan ”Förintelsens minnesdag”. Janina säger sig idag ha förlåtit vakterna:

”Jag känner inget hat mot vakterna, möjligtvis att jag önskar att den kvinna som dödade bebisen inte fick några barn, som en tankeställare från Herren.”

Dagens artikel: Janina Nilsson överlevde Förintelsen


  • Publicerad:
    2013-01-25 19:59