NORDFRONT. Antal läsare på Nordfront ökar. Det nuvarande rekordet är på över 352 000 unika besökare på en månad.

Under Aktivistdagarna redovisade Nordfronts chefredaktör Fredrik Vejdeland besöksstatistik för Nordfront under det gångna året.

Bland annat berättades att rekordet för antal unika besökare per månad då låg på över 339 000 och månadssnittet på cirka 250 000 läsare. Vejdeland passade på att utlova att året 2017 skulle innebära nya rekord då Nordfront tillsatt både en grävredaktion och en kampredaktion som ska ge mer spets till Nordfront och leda till mer egna nyheter.

Vi behövde inte vänta länge, för under januari månad 2017 sattes ett nytt rekord på 352 401 unika besökare.

— Även om det kan ses som en obetydlig förändring i sammanhanget så är 13 000 nya läsare ändå ett steg i rätt riktning, kommenterar Fredrik Vejdeland resultatet.

— Vi har fått in nya medarbetare och täcker fler områden än förr och har nu tillsatt två nya redaktioner. Vi har som ett delmål att nå en halv miljon läsare per månad någon gång under året, säger han.

Mest lästa artikeln under månaden var den om att invandrare livesände när de våldtog utslagen kvinna. Den artikeln fick över 60 000 läsare, vilket är en ganska hög siffra men ändå en låg sådan om man jämför med de mest lästa artiklarna – som får över 100 000 läsare.

— Vårt läsarantal ökar när vi publicerar avslöjande artiklar som den om våldtäkten. Jag tror mycket beror på att vår nyhetsredaktion blivit lite snabbare och att vi är utförligare än andra medier. Dessutom pixlar vi aldrig och det skiljer oss även från många så kallade alternativa medier som i högre grad än tidigare vill framstå som mer mainstream, säger Vejdeland.

— Utöver det kan läsartrafiken även kopplas till alla de hetsartiklar om Motståndsrörelsen som mainstream-media skriver om oss. Motståndsrörelsen säljer, och läsaren nöjer sig inte längre med att enbart läsa mainstream-medias version. Intresset för oss, både som organisation och för vår nättidning, har aldrig varit större.

Vejdeland uppger att man under 2017 först vill komma över halvmiljonstrecket och sedan fortsätta därifrån.

— Jag vet att vi har mycket mer potential än så och i grunden handlar det egentligen om strukturförändringar som vi behöver göra och redan börjat med.


  • Publicerad:
    2017-02-07 22:03