Under lördagen den 21 november sammanstrålade aktivister och partimedlemmar från Näste 3 med aktivister från andra delar av landet i syfte att hålla en större offentlig aktion. Aktionen var en del av en Pan-nordisk aktion som gick under parollen ”Refugees not welcome!”.

Innan aktionen drog igång så samlades man på köpcentret Nova i Lund. Efter ett tag dök polismakten upp för att trakassera aktivisterna som inte hade gjort något. Några av aktivisterna blev visiterade av polisen som i slutänden nöjde sig med att ta deras ID. Ingen greps på köpcentret.

Däremot stoppades aktivister som var på väg till Lund varav en aktivist greps av polis för att han gick och hämtade sin jacka i bakluckan av bilen när de blev tvingade ut ur bilen. Aktivisten fördes till polisstationen men släpptes senare. Polisen lämnade senare platsen då man ansåg att allt var lugnt.

Efter ett tag begav man sig till en annan samlingsplats för att därifrån bege sig in mot stadskärnan. På väg mot centrum stoppades demonstranterna av polisen som förbjöd aktivisterna från att gå in till stadskärnan.

Den aktivist som tidigare greps under dagen greps även här, då han markerade med sin sköld mot en polisbil som körde på demonstranterna längst bak i demonstrationståget. Aktivisten släpptes återigen lite senare.

Då man inte fick gå in mot centrum så vände demonstrationståget och gick ett annat håll. Slutligen ställde man upp sig vid den gamla brandstationen där Sebastian Elofsson från Näste 3 höll ett tal. Talet handlade om den pågående massinvandringen till Sverige, Norden och Europa och dess förödande konsekvenser. Elofsson klargjorde bland annat att massinvandringen är ett folkutbyte, ett systematiskt folkmord på de europeiska folken, som folkförrädarna i riksdagen och regeringen tillsammans med media är ansvariga för.

Till sist gick man tillbaka till samlingsplatsen för att avsluta aktionen i Lund. Även om demonstranterna inte fick precis som de ville så anses dagen ändå vara lyckad då aktionen fick stor spridning i media och på sociala medier.

DSC_0335DSC_0520DSC_0046


  • Publicerad:
    2015-11-23 17:30