Lördagen den 2 mars begav sig aktivister ur Motståndsrörelsens 5:e näste till Bollnäs för ett återbesök i staden. Man inledde dagen med en offentlig flygbladsutdelning och ställde upp längs långgatan i närheten av den plats där Motståndsrörelsens demonstration ”Nordisk kvinnofrid” hölls i somras.

Trots det stundtals dåliga vädret var det liv och rörelse i Bollnäs centrum. Reaktionerna från Bollnäsborna var blandad, men till övervägande del positiv och en hel del Bollnäsbor kände igen Motståndsrörelsen.

Aktiviteten kunde inte genomföras helt utan störningar. Efter att utdelningen pågått närmare en timme kom polisen till platsen. Med polisen på plats vågade en aggressiv och tillsynes narkotikapåverkad man, hota och försöka bråka med Motståndsrörelsens aktivister. När mannen upptäckte att hans hot var verkningslösa, och att organisationens aktivister inte hade för avsikt att backa, avvek han från platsen.

Efter denna incident stod aktivisterna kvar ytterligare en liten stund, varefter man började röra sig från Bollnäs centrum. Dagens aktivism var dock långt ifrån över. Väl ute ur centrum delade aktivisterna upp sig i fyra grupper för att sprida propaganda till hushåll. Resultatet av detta blev att stadsdelarna Björktjära, Hamre, Granberg och Karlslund täcktes med flygblad.

När aktiviteten till sist avslutats begav man sig till en hyrd lokal för att hålla månadsmöte och planera kommande aktiviteter.bollnas3  bollnas_1bollnas2


  • Publicerad:
    2013-03-05 22:00