Lördagen den 4 maj intogs den lilla staden Söderhamn än en gång av medlemmar och aktivister ur Motståndsrörelsens 5:e näste. Det var förhållandevis mycket folk i rörelse på staden denna lördag, trots det mulna vädret som utlovade regn.

Aktivisterna ställde upp med en fana vid ”Tribunen”, det vill säga den plats från vilken onsdagens ”antirasistiska” demonstration utgick.

Motståndsrörelsen var inte ensamma vid Tribunen. Bara några meter från Motståndsrörelsens fanbärare hade Västerpartiet ställt upp ett informationsbord. Vänsterpartisterna försvann dock snabbt från platsen efter det att Motståndsrörelsen dykt upp. Först i efterhand fick aktivisterna veta att vänsterpartisterna känt sig ”hotade” av att ha blivit fotograferade.

I Söderhamn har lokalmedia under de senaste dagarna startat ett drev mot ”rasismen” och ”hatet”, sedan etablissemanget den senaste tiden retats upp ett par så kallade rasistdåd. Kanske har detta mediedrev bidragit till vänsterpartisternas oro.

Även om en och annan meningsmotståndare uttryckte sitt missnöje med Motståndsrörelsens närvaro, hölls ett flertal intressanta diskussioner med söderhamnare som var less på den nuvarande samhällsutvecklingen. Befolkningen var till stor del positivt inställda.

Efter ungefär en timmes tid började den medhavda propagandan ta slut och man valde därför att avrunda den offentliga aktiviteten. Dagen hade dock bara börjat.

När den offentliga aktiviteten avslutades åkte man nämligen hem till en aktivist för att hålla månadsmöte och planera inför framtiden.

När väl månadsmötet var avklarat hade samtliga närvarande hunnit bli hungriga, men lyckligtvis behövde ingen åka hem med tom mage, utan alla stannade kvar ytterligare någon timme för att grilla och äta en gemensam middag.Sod1 Sod2 Sod3


  • Publicerad:
    2013-05-05 21:31