MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den sjunde april hölls som bekant offentliga aktioner i samtliga svenska nästen. I Motståndsrörelsens andra näste genomfördes två offentliga flygbladsutdelningar samtidigt. Den ena ägde rum i Kungälv, där Fredrik Vejdeland kandiderar, medan den andra ägde rum i nästets största stad Göteborg. Här följer rapporten från Göteborg.

Under det gångna året har Nordiska motståndsrörelsen ofta befunnit sig i Göteborg, dels delandes flygblad på stan, dels i form av demonstrationer. Under de offentliga flygbladsutdelningarna har polisen vid upprepade tillfällen vallat fram allsköns ”röda” för att störa flygbladsutdelningarna. Under den utannonserade demonstrationen tappade samma myndighet masken och under de påföljande blixtdemonstrationerna visade man likaså upp att alla ”demokratiska friheter” i verkligheten bara gäller de politiska rörelser som är tandlösa och svaga gentemot det rådande systemet. Denna gång kom det dock att te sig mycket annorlunda.

Aktiviteten var en del i en samordnad aktion där samtliga svenska nästen genomförde offentliga flygbladsutdelningar samtidigt.

Vid middagstid samlades kamrater i utkanten av Göteborg. Man delade upp sig i två lag, varvid det ena tog en spårvagn in till centralt belägna Avenyn. På Avenyn tenderar mycket folk att vara i rörelse och många är intresserade av att diskutera politik. Vädret var värdigt en ledare, om än lite blåsigt. Fanbärarna ställde upp, kamerorna slogs på och sen var utdelningen igång!

Det började bra och många stannade upp för att diskutera nationalsocialism och annan politik, sympatisörer såväl som meningsmotståndare. Efter en liten stund dök en polisman upp och förklarade att han enbart ämnade kolla läget. Knappt hade han talat klart med Motståndsrörelsens ansvarige innan han suckandes fick avvisa någon som hade problem att hålla maten i munnen innan denna tillrättavisats av motståndsmännen.

Polisen ifråga skötte sitt arbete och meddelade att han inte alls behövde förstärkning. Han spenderade sedan resterande timmar ståendes vid sin bil på andra sidan gatan. Något senare kom Polisens insatsledningsbuss till platsen, men åkte snart vidare utan att försöka förfäkta Talmuds lagar.

Att döma av de samtal som fördes så är det många göteborgare som hyser ett visst intresse för Nordiska motståndsrörelsen, vissa av genuint intresse, vissa med skräckblandad njutning. Bland de som faktiskt har ett genuint intresse så har man funderingar kring olika aspekter av nationalsocialismen som ideologi, så som hur en nationalsocialistisk stat förhåller sig till andra folk eller till egenföretagande. Det är förvisso inte bara göteborgare som är såpass intresserade – även en brittisk turist var ivrig över att stöta på sådana som han kände igen från Youtube!

I övrigt var där enbart några tragiska ”röda” tjejer, svårt lidandes under tyngdlagen, som ville gräla lite över vem som fick lov att opinionsbilda. Ett annat exempel på känslomässig indoktrinering var en hipsterkvinna som gick förbi och började storgråta. Hon sade mellan snyftningarna att det berodde på nationalsocialisterna som stod där, mitt på ljusa dagen. Hon hade förvisso stannat och betett sig otrevligt mot samtliga flygbladsutdelare som erbjudit henne information, men till sist brast alltså hennes järnridå.

Efter att ha spridit det nationalsocialistiska budskapet till Göteborg i närapå tre timmar var väskorna lätta och flygbladen i princip slut. Man förflyttade sig då till Korsvägen, där man klev på spårvagnen för att ta sig till bilarna. Med dessa for man sedan till en samlingslokal där man mötte upp de två grupper som delat ut flygblad i Kungälv, offentligt och till hushåll, för gemensam måltid och månadsmöte.

Tycker du inte att det är dags att ansöka om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen? Jo, men ansök då här för att komma på ett rekryteringsmöte! Och läs här om vem du kontaktar för samåkning till någon av Nordiska motståndsrörelsens kommande demonstrationer!

Film är att vänta inom kort!


  • Publicerad:
    2018-04-13 18:30