I Kungälv den 7 april så höll Näste 2 sin andra offentliga aktivitet för dagen. Aktiviteten denna soliga vårdag gick väldigt lugnt tillväga och som vanligt så var det blandade reaktioner från Kungälvsborna, men en majoritet av dem som samtalade med motståndsmännen var positiva.

Till skillnad från vanliga politiker så söker ju motståndsmän kontakt med samtliga personer som man anser tillhöra folket och lyssnar på och resonerar med dessa. Ett citat ifrån en man som var ganska väderbiten och luttrad av både barnhem, institutioner och missbruk lyder:

– En vanlig politiker skulle inte ens lyfta blicken för en sån som mig. Men ni är ju helt annorlunda, ni söker ju kontakt med alla.

Varpå aktivisten svarar:
– Det är för att vi inte är några politiker, vi är en del av folket.

Därefter citerade den väderbitne mannen Marcus Aurelius och ett fortsatt ideologiskt intressant samtal fortgick där olika styrelseskick stöttes och blöttes mot varandra tills man skiljdes åt för att återgå till sitt.

Även en galen toka var framme och skulle bryta lugnet som rådde genom att gasta att man var ”nazister”. Hon tröttnade dock rätt så fort och fortsatte med lördagsshopping när hon märkte att hon inte fick någon respons.

Ordningsmakten lyste otroligt nog med sin frånvaro och därmed kunde ju också säkerheten garanteras. Efter ett par timmar begav sig aktivisterna gemensamt till en lokal där en enklare måltid och ett månadsmöte väntade.


  • Publicerad:
    2018-04-13 11:00