Lördagen den 18 januari begav sig delar av kampavdelningen i Näste 2 till Varberg för att uppmana invånarna till kamp för ras och nation. Man ställde upp sig på stora torget och det tog inte mer än en minut förrän diskussioner med allmänheten var igång. Unga som gamla gick fram till motståndsmännen för att diskutera eller bara säga att det var mycket uppskattat att Nordiska motståndsrörelsen var ute på stan.

Efter cirka 30 minuter på plats dök den så kallade polismakten upp för att i vanlig ordning åsiktsregistrera motståndsmännen genom att ta bilder på samtligas ansikten. De försökte även hävda att man behöver tillstånd för denna typen av aktivitet, men efter en kort diskussion insåg dom att så är inte fallet. Några gnällspikar gick då fram till polisen och beklagade sig att yttrandefriheten till viss del fortfarande existerar i nationen. En person som var tydligt berusad gick förbi motståndsmännen i hög fart och skrek glåpord, när han fick frågan varför han inte vågade säga det utan att halvt springa iväg samtidigt så ökade han farten och begav sig från platsen. Efter en stund begav man sig från torget nerför gatan till den centrala gallerian där flygbladsutdelningen fortsatte i oförminskad takt. Där stod man kvar under resten av aktiviteten tills att det var dags att avsluta för denna gång.

Varbergsbor, nationalsocialismen växer i er stad. Anslut er till Nordiska motståndsrörelsen och hjälp till att säkra existensen för vår ras!


  • Publicerad:
    2020-01-19 21:00