KAMP. Motståndsmän och andra nationella aktivister har sedan tidigt i natt bedrivit aktivism för att uppmärksamma årsdagen för mordet på Daniel Wretström. Uppdatering avslutad.

Som Nordfront skrev tidigare idag är det idag 20 år sedan nationalisten Daniel Wretströms mördades av ett främlingsgäng. Detta ledde till årliga manifestationer i Salem där mordet skedde. Manifestationerna pågick fram till 2010 men även därefter har nationella aktivister och då särskilt i Daniels hemstad Västerås uppmärksammat årsdagen av mordet.

Trots polisrepression pågår en omfattande autonom aktivismkampanj i Västerås-trakterna. Den inleddes redan natten mot idag och kommer fortsätta hela dagen. Nordfront kommer publicera bilder från aktivismen i takt med att vi får in dem.

Redaktionen har dessutom fått in uppgifter om att aktivister i Nordiska motståndsrörelsen genomför aktivism för att hedra minnet av Daniel Wretström i andra delar av landet. Rapporter om detta kommer att publiceras på Motståndsrörelsen.se.

Uppdatering 1:

Banderoll sätts upp i Enköping.

Offentlig flygbladsutdelning i Västerås.

Uppdatering 2:

Förutom Enköping och Västerås pågår den autonoma kampanjen i Kolbäck, Hallstahammar, Surahammar och andra orter i Västmanland.

Bild på flygbladet som sprids.

Klicka för större bild.

Uppdatering 3:

Polisen har trakasserat aktivister under dagen.

Uppdatering 4:

Mer flygblad delas ut.

Polisen bevakade kyrkogården där Daniel Wretström är begraven.

Uppdatering 5:

Banderoll i Danderyd.

Fredhällstunneln, Stockholm.

Motståndsmän vid mordplatsen i Salem.

Motståndsmän utanför Liseberg.


  • Publicerad:
    2020-12-09 12:24