TYSKLAND. 40 asylsökande skulle komma till den lilla byn Tröglitz i Sachsen i maj. I lördags brann asylsökarnas framtida hus ner.

Ex-borgmästaren

Ex-borgmästaren Markus Nierth anklagar nationalsocialistiska krafter för att ligga bakom protesterna mot asylförläggningen i Tröglitz.

Det hus som öronmärkts åt asylsökande sattes i brand under natten mot lördag. Polisen uppger att branden varit anlagd och att ”det verkar som att ett bränsle för att forcera elden användes”. En talesperson vid polisen uppger att ”inga skadades i branden” men att skadorna på byggnaden är så stora att den kommer bli obeboelig en tid framöver.

Asylsökarna skulle komma till byn i maj, men med tanke på branden och övriga protester mot förläggningen är är det oklart vad som nu kommer att hända.

Politikernas beslut att placera 40 asylsökande i den lilla byn möttes av så stora protester att borgmästaren Markus Nierth tvingades avgå förra månaden. Nierth kände att han inte fick stöd från andra politiker för att möta ”den nynazistiska fientligheten” mot hans stöd till förläggningen.

Källa:
Future asylum centre torched in German town of far-right protests


  • Publicerad:
    2015-04-06 12:50