INRIKES. En polis och hans hustru åtalas för grovt koppleri, anklagas för att ha bedrivit bordellverksamhet i thaimassagesalong.

Nu åtalas en polis tillsammans med sin hustru misstänkta för att ha bedrivit omfattande koppleri- och prostitutionsverksamhet på en thaimassagesalong i centrala Stockholm, mellan maj 2018 till maj 2020. Paret har suttit häktade sedan den 20 maj i år.

— Jag har åtalat paret för grovt koppleri eftersom de tillsammans och i samråd bedrivit en massagesalong i centrala Stockholm där de har främjat och utnyttjat att flera målsäganden har sålt sexuella tjänster mot ersättning. Jag menar att kvinnan har sett till att andra kvinnor varit där och sålt sexuella tjänster, säger chefsåklagare Per Nichols i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Enligt Per Nichols åtal har paret tjänat miljontals kronor på verksamheten samt en hel del pengar vid sidan av som inte bokförts:

— Åtalet innefattar dels att paret har utnyttjat kvinnorna och tjänat pengar på deras sexförsäljning, dels har det varit allvarliga brister i bokföringen i verksamheten. Jag påstår att brottsvinsterna har uppgått till flera miljoner kronor under perioden. Endast en liten del av den beräknade totala försäljningen som bedöms till drygt 11 miljoner har tagits upp i redovisningen.

Huruvida mannen kommer få sparken från polisen vid fällande dom är i dagsläget oklart.


  • Publicerad:
    2020-09-01 14:40