TIMRÅ. Migrationsverket planerar att inhysa 160 så kallade flyktingar på det gamla skjutfältet på Åstön. Kommunens kommunalråd menar att Migrationsverkets planer är horribla, men att kommunen inte har något att säga till om.

Migrationsverket ska etablera totalt 800 asylplatser i Västernorrland och Jämtland varav 160 platser kommer att förläggas i Timrå. Socialdemokraten tillika kommunalrådet Ewa Lindstrand är bekymrad över verkets planer och kallar det hela ”horribelt”.

— Horribelt, det är inte värdigt men tyvärr har vi i kommunen inget att säga till om. Det kommunala självstyret gäller inte på det här området, säger hon.

Lindstrands kritik rör skicket på fastigheten som kommer att bli boende. Det är kulhål i fasaden och det finns skyltar som varnar för odetonerade granater. Det gamla skjutfältet ligger dessutom mitt ute i skogen och det finns inga bussar som går in till tätorten.

De kritiska rösterna i kommunen uppges vara många, men det finns även en och annat som ser positivt på främlingarnas ankomst. En av dem är restaurangägaren Tommie Brandt som tycker det ska bli kul med nya människor.

— Vi behöver nya människor, nya tankar och impulser. Det ska bli spännande, säger han.

Källa:
”Horribelt” av Migrationsverket


  • Publicerad:
    2014-12-05 19:30