Fredagen den 15 mars befann sig Kampgrupp 203 under eftermiddagen och kvällen på Torp köpcentrum i Uddevalla, kamraterna ställde med fana och flygblad upp sig vid City Gross.

Det blev ett fåtal mindre tillrättavisningar på människor som inte rikigt visste hur man beter sig, vilket de dock snart fick lära sig av aktivisterna på plats.

Folket var i väldigt stor utsträckning positiva till Motståndsrörelsens närvaro, flera stycken förklarade också sitt missnöje mot polisen för deras pinsamma resursfördelning. Polisen valde denna gången att skicka tre uniformerade poliser och två stycken civilpoliser plus en ordningsvakt för att bevaka aktiviteten.

En äldre man visade på rikigt civilkurage när han gick in i en diskussion och verbalt sa till en person som försökte argumentera för att Motståndsrörelsen inte borde få stå och dela ut flygblad, då det kunde finnas någon som kan ”ta illa vid sig”.

När aktiviteten var avslutad och aktivisterna återvände till sina bilar för att åka hem så blev en medlem som hade sin bil lite längre bort från de andra åsiktsregistrerad av två civilpoliser. Poliserna försökte förhöra medlemmen samt tog bilder på både honom och på hans bil.

Aktiviteten var väldigt lyckad och det märks av att kampgruppens hårda arbete lönar sig, fler och fler vaknar och går med oss och polisen blir bara mer desperata i sina försök att tysta Motståndsrörelsen.

Anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen!


  • Publicerad:
    2019-03-17 10:30