CENSUR. Det Iranska nyhetsmediet PressTV, som bland annat intervjuat antisionisten David Duke, har fått sitt YouTube-konto avstängt efter påtryckningar från judiska Anti-Defamation League.

Nyhetsmediet PressTV meddelar att de inte kunnat ladda upp filmer på tjänsten YouTube sedan den 25 juli. Varken YouTube eller dess ägare Google har ännu lämnat en kommentar eller förklaring till varför, uppger Hamid Reza Emadi på PressTV. Men anledningen till att kontot stängts av är enligt Emadi påtryckningar från den judiska organisationen Anti-Defamation League (ADL), som inte vill att nyhetskanalen avslöjar Israels brott mot mänskligheten.

ADL är en statsunderstödd organisation baserad i USA som tystar oliktänkande genom anklagelser om antisemitism. ADL har på sin hemsida kritiserat PressTV för att sända nyheter från Iran till resten av världen via olika mediaplatformar på Internet. På så sätt har PressTV kunnat undvika en del av västvärldens Bojjkott mot landet. Sedan januari 2012 har PressTV fått utstå påtryckningar från flera håll. Detta har bland annat resulterat i att nyhetskanalen inte längre får sända sina program via satelit. ”Sändningarna på YouTube kommer vid en tidpunkt då USA, EU och andra i det internationella samfundet försöker isolera Iran”, skriver ADL i sin artikel där de medger att de ligger bakom påtryckningarna mot YouTube.

”Under senare år har det vuxit fram en kanal som inte bara utmanar sionisternas mediadominans, utan den har även ifrågasatt västvärldens tystnad när det kommer till sionisternas brott mot mänskligheten. Kanalen är PressTV och de är fast beslutna att tysta den”, säger Hamid Reza Emadi om sionisternas försök att stoppa PressTV.

Källa:
ADL orders YouTube to disable Press TV account: Emadi


  • Publicerad:
    2013-08-20 19:09