Häxjakten mot fritänkare i Europa fortsätter. Nu senast har dr Robert Faurisson, en välkänd kritiker av den officiella versionen av ”Förintelsen”, dömts för femte gången.

Professor Robert Faurisson, en av Europas ledande revisionister, gav en intervju till en iransk radio- och TV-station där han uttryckte sin skeptiska hållning till de allierades historieskrivning om ”Förintelsen”.

Eftersom stationen, Sahar, även går att se i Faurissons hemland, Frankrike, ansåg åklagaren att skäl fanns för att väcka åtal.

I tisdags dömdes Faurisson till tre månaders villkorlig fängelsedom och drygt 70 000 kronor i böter. Faurisson dömdes enligt lagen om ”medverkan till förnekelse av brott mot mänskligheten”.

Det Faurisson uttryckte i intervjun var endast att ”det fanns aldrig” en enda gaskammare i Tyskland, och att: ”så alla dessa miljoner turister som besöker Auschwitz bevittnar en lögn, ett falsarium”.

Detta var femte gången Faurisson dömdes för att ha gått i konflikt med den rådande historieskrivningen kring ”Förintelsen”.


  • Publicerad:
    2006-10-07 00:00