UTRIKES. Att Bank of England vägrar lämna tillbaka Venezuelas guld är en varning till alla stater som inte är överens med USA, menar en amerikansk ekonomiprofessor.

Den amerikanske ekonomiprofessorn Richard Wolff menar att Bank of Englands vägran att lämna tillbaka Venezuelas guld kan komma att kraftigt försvaga banken, då stater som är osäkra på sin relation till USA kan tvingas att återkräva sina tillgångar.

— Detta är en signal till varje land som har eller kan komma att ha svårigheter i sin relation till USA att de borde ta hem sina pengar från England och London eftersom det inte är den säkra plats det en gång var, säger Wolff till RT.

Professorn menar att en förutsättning för att locka kapital från hela världen och vara ett finansiellt center är att man inte ”spelar spel” med dessa entiteters tillgångar, då det skapar osäkerhet:

— Man kan vara säker på att varje regering i världen kommer tänka över att placera pengar i London, som de brukade göra, när de ser den här politiska manipulationen med de pengar man placcerat där. Det är farligt för världen men speciellt för Storbritannien, säger Wolff och tillägger:

— Vad britterna visar är att de uppenbarligen inte kan vara en neutral plats där du kan placera dina pengar.

Enligt RT försöker USA pressa Bank of England att lämna ut det guld, som man tidigare vägrat lämna tillbaka till Venezuela, till den väststödde ”presidenten” Juan Guaido, sannolikt för att man vill att globalistiska företag ska få kontroll över landets oljetillgångar.

Källa:
Refusal to hand over Venezuelan gold means end of Britain as a financial center – Prof. Wolff


  • Publicerad:
    2019-01-30 23:50