USA. Under pseudonymen ”Naftali Botwin” har judisk makt-aktivisten och journalisten Daniel Jonathan Sieradski i åratal trakasserat och uppviglat mot politiska meningsmotståndare.

En maskerad Daniel Jonathan Sieradski håller här en Antifa-flagga under en motdemonstration

National Justice avslöjade på fredagen att den välkände anarkisten ”Naftali Botwin”, som i åratal använts sig av Twitter-kontot @JewishWorker till att terrorisera meningsmotståndare genom bland annat ”doxxing”, är ingen mindre än Daniel Jonathan Sieradski från Syracuse, New York. Detta rapporterar Frihetskamp.net.

Sieradski är en prominent judisk och politisk aktivist och har blivit publicerad i The New York Times, liksom The Daily Beast, Haaretz samt jobbat hos Jewish Telegraphic Agency och andra judisk makt-nätverk. Sieradskis firma, The Self Agency, har dessutom koordinerat digitala valkampanjstrategier på uppdrag åt demokrater som Elizabeth Warren och Bernie Sanders.

På sieradskis Wikipedia-sida framgår att han bland annat har manipulerat Googles sökindex för att skydda judisk makt. Utöver detta är Sieradski medlem i kommunistgruppen Democratic Socialists of America (DSA).

Våld och terror som legitima medel

Sieradski nöjer sig dock inte med att genomföra en konventionell valkampanj och säger i en intervju med Jerusalem Post öppet att han anser att våld är en legitim form av politisk handling för att bemöta ”antisemitisk” och ”rasistisk” retorik.

Daniel Jonathan Sieradski, en religiös jude

Under pseudonymen ”Naftali Botwin” publicerade Sieradski en karta med IP-adresser, e-postadresser och Facebook-sidor för medlemmar i det nationalistiska forumet ”Iron March”, information som han olagligt hade förvärvat från ”Southern Poverty Law Center” (SPLC). Anarkister och journalister (många gånger en och samma person i USA) använde informationen som Sieradski samlade in för att beröva ett antal individer deras försörjning i en skrämmande kampanj som bara kan beskrivas som ekonomisk terrorism.

Sieradski är också medlem i Comittee to Protect Journalists (CPJ), en icke-statlig organisation som är avsedd att försvara pressfriheten, men som hamnade i blåsväder efter att man vägrat att fördöma attacken mot journalisten Andy Ngo, vilket man så småningom gjorde efter att ha blivit pressad till det av konservativa medier. Sieradski å andra sidan uttryckte följande på sitt Twitterkonto:

As a member of the Committee to Protect Journalists and a supporter of the Freedom of the Press Foundation, I take very seriously the threat of violence againsts journalists. Which is why I don’t give two shits about what happened to Andy Ngo.


  • Publicerad:
    2020-10-07 13:38