MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under torsdagsnatten den 14 juli genomfördes en propagandaoffensiv av kampgrupp 104 tillsammans med aktivister från Näste 5. Under en kort tid fick hela 13 kommuner motta information från organisationen. Anledningen till offensiven var ett hot från ordningsmakten till en ansluten bara veckan innan.

Bro

Det var en natt i början av juli som en ansluten tillsammans med en bekant var ute och körde bil i Örebrotrakten. Under färden blev man stoppad av uniformerad polis som när det blev känt vilken organisation den anslutna tillhörde blev hotfull och aggressiv. Ordningsmakten hotade de båda männen med att samtliga 500 poliser i området skulle hålla ögonen på dem och att de personligen skulle hållas ansvariga för all propaganda som framöver hittades i området.

Den anslutna samt resten av hans kampgrupp lät sig dock inte skrämmas. Som svar på ordningsmaktens hot anordnades under torsdagen en propaganda offensiv av kampgrupp 104 tillsammans med aktivister från näste 5.

Under ett dygn spreds organisationens budskap till 13 kommuner. Örebro, Ljusnarsberg, Kumla, Laxå, Nora och Arboga är några av de kommuner som fick besök. Totalt så spreds 23 banderoller, 1 400 flygblad samt 300 klistermärken och affischer på strategiska platser av organisationens aktivister.

PhotoGrid_1468579807500 (1)

Alla aktiviteter förflöt på bra och utan några större störningsmoment. Dock så var en man tvungen att stå upp mot de hemska ”Hitlerdyrkande nazisterna”. Mannen gick till angrepp mot en av organisationens anslutna och blev därav tillrättavisad som sig bör.

Nordfront har varit i kontakt med den anslutna och fått information om händelsen:

Vi märkte att han förföljde oss efter att vi hade klibbat utanför Ica. När vi stannar och sätter upp ännu en klibba så stannar han bredvid oss och ser ut att vänta på något. Vi frågar vad han vill och han svarar att han ska riva ner klibban vi just satte upp så fort vi har gått. Han ska dessutom riva ner alla klibbor i hela byn.

Vi kände att vi inte kunna låta honom hållas så vi stannade kvar några minuter och tänkte vänta ut honom. Han meddelade oss då att han inte tänkte gå någonstans och att tid var något han hade gott om. Jag svarade då att tid är just vad ni kommunister alltid har gott om.

Efter att vi försökt vänta ut varandra några minuter så slår jag på min diplomatiska sida och förhör honom lite om varför vi är så hemska. Det enda han vill svara på mina frågor är vi har så himla fel men att han absolut inte tänker förklara varför eller ta någon diskussion med ”sådana som oss”. Han nämnde något om att vi var sjuka som dyrkade Hitler också.

Därefter meddelar jag att han kommer passa fint på hemsidan och drar upp telefonen. Resten är på film.

Filmen går att se här:


  • Publicerad:
    2016-07-19 07:50