FRANKRIKE. Frankrike har nu infört lagar som säger att homosexuella får gifta sig. Landet är det fjortonde landet i världen att införa en sådan lag. Den enkönade vigseln i Frankrike kommer att äga rum den 29 maj i år. En demonstration mot detta är planerad.

På internationella dagen mot homofobi och transfobi i fredags godkände Frankrikes författningsråd en lag som säger att enkönade par har rätt att gifta sig. Författningsrådet är den institution i Frankrike som undersöker om nya lagar är förenliga med landets grundlag. Frankrikes president Francois Hollande skrev tidigt igår under lagen som i och med det trädde i kraft.

Det har även meddelats att den första enkönade vigseln redan är planerad till den 29 maj och den kommer att ske mellan 40-årige Vincent Autin och 30-årige Bruno som inte framkommer med efternamn i media. Paret har meddelat att vigseln kommer att ske i staden Montpellier eftersom att denna stad enligt paret är känd för sin tolerans.

Paret har även låtit meddela att de önskar adoptera barn eftersom att den nya lagen inte enbart tillåter vigslar utan även tillåter homosexuella par att adoptera.

Källa:
Vigsel och protester i Frankrike


  • Publicerad:
    2013-05-19 18:17