BROTT. Norska polisen efterlyser den 20-årige rasfrämlingen Makaveli Lindén, med svenskt medborgarskap, som misstänks för ett mord som skedde i Oslo förra måndagen.

”Svensken” Makaveli Lindén jagas världen över misstänkt för mord.

Det var i måndags som 24-årige Heikki Bjørklund Paltto hittades knivmördad i sin bostad i Majorstuen i Oslo i Norge vid lunchtid i måndags. Mordet misstänks ha begåtts under förmiddagen samma dag och vid samma tidpunkt utspelade även ett rån sig i närheten som polisen misstänker begicks av Heikkis mördare.

Under veckan gick polisen ut med den misstänkte mördarens identitet i hopp om att någon kan ha sett honom och vet var han befinner sig. Gärningsmannen tros vara den 20-årige rasfrämlingen Makaveli Lindén (980817-8553) som tidigare är dömd flera gånger i Sverige för brott som rån och misshandel. Han har svenskt medborgarskap och hette tidigare Christian Bo Lindén.

— Om någon här eller i Sverige vet var han befinner sig, kontakta polisen så att vi kan lokalisera honom så snabbt som möjligt, sade polisinspektör Grete Metlid på en presskonferens på söndagskvällen.

Den norska polisen tror att Lindén har flytt till Sverige och myndigheten samarbetar med sina kollegor i Sverige.

Makaveli Lindén är sedan tidigare dömd för ett flertal brott, bland annat rån, grovt rån, snatteri, narkotikabrott och misshandel.

Källor:
Makaveli Lindén internasjonalt etterlyst for drapet på Heikki Paltto
B6157-14
B721-14


  • Publicerad:
    2018-10-22 06:40