STORBRITANNIEN. Rasfrämlingar rånade, misshandlade och band fast en ung brittisk kvinna i familjens hem under lördagen.

Offret Sophie Wakefield.

Under lördagsmorgonen ringde det på dörren hemma hos familjen Wakefield där familjens 21 år gamla dotter, Sophie Wakefield, var ensam hemma. När hon gick för att se vem det var som ringde på stod en man utanför dörren och påstod sig ha en försändelse till adressen. Innan Wakefield hann reagera stormades hemmet av fem andra män som stått och gömt sig. De knuffade ner henne på marken, täckte för hennes ansikte med en scarf och bad henne att titta åt ett annat håll.

Männen började sedan slå Wakefield i ansiktet upprepade gånger och skrek ”var är den?”, samtidigt som de höll familjens hund i öronen och hotade med att döda den. Wakefield uppfattade det som att männen var på jakt efter innehållet i familjens kassaskåp. Hon ledde männen till skåpet där hon försökte öppna den åt förövarna.

När den unga, rädda och försvarslösa Wakefield slog in fel kod för sjunde gången hotade en av männen med att de skulle slå henne ännu hårdare. Efter att Wakefield fick upp skåpet sa hon att männen började skrika av glädje, som om de vore på en fotbollsmatch. ”Vi kommer att göra mycket pengar på detta”, ska en av männen ha sagt.

Efter att männen fick tag på vad de var ute efter släpade de Wakefield till trapporna i huset där de skulle binda fast henne. De tog hennes armar, la dem på räcket och en av männen gick för att hämta isoleringstejp medan en av de närvarande männen ska ha sagt att de inte hade ”tillräckligt med tid”. Männen tog då Wakefield och satte henne inne på toaletten och sa ”rör du dig så skadar vi dig”.

Kort efter att männen lämnade platsen sprang Wakefield ut ur huset. En man vid namnet Aidan som kom körandes längst vägen stannade för att hjälpa den unga kvinnan.

Familjen har nu utfärdat en belöning om 5 000 pund för information som kan leda till att männen grips. Gärningsmännen ska enligt uppgift vara i åldrarna 21 till 27 år och av ”asiatiskt ursprung”.

Källa:
Young woman dragged by hair, kicked, punched and duct-taped to banister as gang steal contents of family safe


  • Publicerad:
    2017-11-05 20:45