Vi publicerar här en artikel skriven av en av våra kontakter i Sydafrika. Här sätts ANC:s kampsånger i relation till det pågående folkmordet. Vidare rapporteras om hur ANC ”straffade” sin ungdomsledare efter att denne gjort sig skyldig till ”hets mot folkgrupp”.

Brutaliteten som omgärdar de rasligt motiverade morden av vita bönder i Sydafrika, och de ökade attackerna mot vita i allmänhet är mycket oroande. Detta folkmord bedrivet av ANC underlättas av media runt om i världen eftersom man antingen inte rapporterar alls, eller att man hävdar att det bara handlar om brottslighet generellt sett.

Två exempel: Eugene Eugene Terre’Blanche slogs ihjäl med järnrör och machetes så våldsamt att det inte gick att känna igenom honom. Mordet på honom rapporterades ha gällt en ”dispyt över löner”.


17-åriga Anki Smit som våldtogs och mördades helt
enligt ANC:s uppmaningar.
Två veckor innan detta våldtogs den 17-årige Anki Smit. Efter våldtäkten skar mördarna henne i halsen sex gången varefter man högg av hennes händer och tog dem med sig. Möjligen var detta delvis ett så kallat ”muti murder” (medicinmord); ett välkänt begrepp i Sydafrika där många ”häxdoktorer” använder sig av kroppsdelar i sin ”medicin”. Dåd som dessa går nästintill obemärkta förbi i Sydafrika nuförtiden eftersom de sker så frekvent.

Morden på vita uppvisar även hur gärningsmännen på olika sätt lämnar sina offer som troféer genom att placera dem i olika positioner. Vidare dehumaniserar man sina offer genom att lämna liken nakna, med avskurna könsdelar och så vidare. Tortyr inför familjemedlemmar är även det vanligt och ett bevis på den totala avsaknaden av känslor inför de vita.

Vid tiden för mordet på Anki Smit befann sig landet i en debatt angående inlägg på Facebook i Julius Malemas namn, som uppmanade svarta att ”ta tillbaka sitt land” och ”våldta varje vit hora till deras sista andetag” samt att ”vita barn skall brännas”.

ANC:s sång som handlar om att döda vita och döda boerna, vilken sjöngs av ANC och även av Mandela själv, anses av media bara vara en ”sång mot apartheid”. Vad man inte berättar är att denna typ av sånger snarare är mantran som används frekvent i Afrika och dessa sånger skapar en hypnotisk stämning. Sången om att döda de vita, döda boerna är snarlik frasen ”döda dem innan de dödar dig” som manade hutuerna att massakrera hundratusentals tutsier (vilka man först dehumaniserat genom att kalla dem kackerlackor).

Sedan FW De Klerk överlämnade Sydafrika till det kommunistiska ANC har över 3000 vita bönder mördats och tusentals fler vita i städerna. Den 10 november 1997 sa den högt uppsatte medlemmen i ANC, Mzukizi Gaba att ”när Mandela dör kommer vi att döda er vita som flugor”. Den 15 april 2010 dansade demonstranter genom Durban, de bar på djurkranier och klubbor medan de sjöng ”ubaba uyajabula mangishayi bhunu” (min far blir glad när jag slår boern) och den förbjudna ”dubula ibhunu”, sången om att döda boerna.

Detta leder vidare till hur ANC behandlade Julius Malemas (ledaren för ANC:s ungdomsorganisation ANCYL) vana att sjunga sången vid varje möte.

Malema ställdes inför ANC:s disciplinråd för att förhöras angående fyra anklagelser som riktades mot honom:

1. Att öppet stödja Zimbabwes president Robert Mugabe och dennes parti Zanu-FP.
2. Att kalla en BBC journalist för “bastard” och “bloody agent”.
3. Att sjunga “döda boern” sången efter att den förbjudits.
4. Att ha kritiserat Jacob Zuma för att ha tillrättavisat honom.

Efter förhöret meddelade ANC att de tre första anklagelserna lagts ned och att han endast var skyldig till att ha kritiserat Zuma.

Malema dömdes att:
1. Betala 10 000 Rand till ett ungdomsprojekt.
2. Delta i ett projekt för att hantera sin ilska.
3. Gå i en ANC-skola i tjugo dagar.
4. Be om ursäkt till ANC:s president, ANC och medborgarna.

ANCYL:s generalsekreterare förklarade att böterna skulle betalas genom medlemsdonationer. Malema har bett Zuma om ursäkt, men inte ett ord till boerna… och folkmordet fortsätter. Sådan är situationen i Sydafrika inför VM.


  • Publicerad:
    2010-05-15 00:00