UTRIKES. Med anledning av den ekonomiska nedgången i Storbritannien har Röda korset för första gången sedan andra världskriget upprättat en plan för att ge akut livsmedelsbistånd till landets invånare.

Förra året behövde så många som 500 000 av Storbritanniens drygt 62 miljoner invånare hjälp från matbanker. Behovet det direkta stöd som matbankerna kan erbjuda ökar ständigt.

Röda korset kommer att agera i samarbete med såväl andra välgörenhetsorganisationer i Storbritannien som med en större livsmedelskedja för att dela ut mat till behövande.

När Chris Jones, direktör i Storbritannien för Oxfarm Charity, fick höra talas om Röda korsets insatser i Storbritannien sade han till tidningen The Independent att: ”Det faktum att de gör detta är en mycket tydlig signal på hur allvarliga problemen har blivit […] de spelar inte för gallerierna”.

Den uppkomna situationen i Storbritannien är ingen isolerad företeelse. Enligt en nyligen publicerad rapport från Röda korset är hela Europa på väg in i fattigdom. 43 miljoner européer hungrar till vardags samtidigt som ytterligare 120 miljoner riskerar fattigdom.

Källa:
Red Cross launches first emergency food aid for UK since WWII


  • Publicerad:
    2013-10-13 22:13