ÖREBRO. I Stortorp utanför Örebro går en hänsynslös djurplågare lös. På kort tid har flera fall av djurplågeri runt omkring trakten anmälts till polisen. Polisen har ännu ingen misstänkt för dådet.

Ponnyn på bilden har inget med de plågade djuren att göra.

Ponnyn på bilden har inget med de plågade djuren att göra.

Den senaste tiden har Stortorp, som ligger utanför Örebro, drabbats av flera fall av djurplågeri. Människor i området har fått sina djur plågade och dödade av en hänsynslös djurplågare.

Kristina Näsholm och Magnus Johansson är några av de vars djur har utsatts för djurplågarens illdåd. Under påskhelgen hittade de tre av sina får dödade. De var ihjälsparkade och dränkta i en balja och ett får låg död i en pöl av blod. Paret ska ha sagt till Expressen att de är oroliga över vad som kommer att hända med resten av djuren de har på gården.

Bara någon kilometer från dem bor Christel Eriksson vars shetlandsponny utsattes för ett sadistiskt djurplågeri. För drygt en månad sedan hade någon gått in i boxen där ponnyn stod och skurit henne med tre långa snitt och sedan stoppat in något i henne. På marken bredvid henne låg en avtäljd pinne som man använt som tillhygge. Lyckligtvis klarade ponnyn sig.

Polisen har ännu ingen misstänkt för dåden men har inlett en inre spaning där man kartlägger personer som begått liknande brott förut.

Källa:
Djurplågare jagas utanför Örebro


  • Publicerad:
    2013-04-07 20:43