ÖSTERRIKE. Salzburgs borgmästare har bekräftat att tiggeri kommer att förbjudas i staden.

Salzburg valdes som inspelningsplats för filmen "Sound of Music" på grund av dess kulturella värde - nu är staden hemsökt av "EU-migranter".

Salzburg valdes som inspelningsplats för filmen ”Sound of Music” på grund av dess kulturella värde – nu är staden hemsökt av ”EU-migranter”.

Regionala lagar ger städer som Salzburg möjlighet att förbjuda tiggeri tillfälligt. Nu kommer staden förbjuda tiggeri permanent i stora delar av staden. Detta gäller särskilt vid marknader och kyrkogårdar.

Det är det konservativa partiet ÖVP som verkat för förbudet under en längre tid. Nu har borgmästaren Heinz Schaden från det socialdemokratiska partiet SPÖ kommit fram till att han är för förslaget.

ÖVP och SPÖ kommer nu förhandla om villkoren för förbudet, som ska träda i kraft den 20 maj. Partierna kommer att diskutera vilka områden där tiggeri ska vara förbjudet. Vice borgmästaren Harald Preuner (ÖVP) uppger att han tror att förbudet kommer införas i alla stadens marknadsområden.

Under vissa dagar rör det sig om 150 tiggare samtidigt i Salzburg, vars befolkningsantal ungefär motsvarar Uppsala. I den betydligt större grannstaden München (1,3 miljoner invånare) i Tyskland har ett sådant delvis tiggarförbud reducerat tiggarnas antal i staden till 50 per dag.

Källa:
Salzburg city to introduce begging ban


  • Publicerad:
    2015-04-20 09:20