Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

SD-nämndeman i Göteborg sitter kvar

Av Redaktionen, 2015-04-08
redaktionen@nordfront.se

GÖTEBORG. Förvaltningsrätten har beslutat att en uthängd nämndeman i Göteborg kommer att sitta kvar. Expressen är ingen domstol och har inte presenterat några bevis för att nämndemannen begått något ”brott” uppger Förvaltningsrätten.

Förra veckan hängde Expressen, i samarbete med det kriminella vänsternätverket Researchgruppen, ut en nämndeman vid Migrationsdomstolen i Göteborg. Kvinnan påstods av Expressen ha skrivit anonyma kommentarer på sin fritid där hon kallat ”barn” för ”parasiter” och velat sätta in militären mot landets muslimer.

Det är David Baas, som med sina uthängningsartiklar anklagats för att ha drivit före detta SD-ordförande Mattias Philipson till att begå självmord i februari, som också skrivit denna artikel.

Kvinnan har hela tiden nekat till Expressens anklagelser om att hon på sin fritid skrivit kommentarerna, och idag får hon rätt av Förvaltningsrätten som beslutat att hon ska sitta kvar.

— Enligt lagbestämmelsen kan en domstol avsätta en nämndeman om den personen begått ett brott eller på annat sätt visat sig olämplig uppdraget, säger Anders Hagsgård, lagman vid Förvaltningsrätten, till P4 Göteborg.

— Den här nämndemannen säger att hon inte har skrivit det som Expressen påstår, så här står ord mot ord. Expressen har inte lagt fram några bevis för att hon har skrivit det som tidningen påstår, fortsätter Hagsgård och tillägger att det är inte domstolens sak att efterforska bevis och att domstolen inte kan bedriva en förundersökning.

I Migrationsdomstolen sitter politiskt tillsatta nämndemän och de allra flesta tillhör de partier som vill ha massinvandring. Trots detta gör Expressen i sin artikel en stor sak av att kvinnan dömer i mål där asylsökande överklagat avslag på ansökningar om uppehållstillstånd – med det uppenbara syftet att få kvinnan sparkad.

Källor:
Nämndeman får stanna på sin post
Domare i migrationsfrågor sprider rasism


  • Publicerad:
    2015-04-08 22:50