SVERIGE. Idag avslöjar Expressen att sverigedemokraten Marcus Wiechel skrivit rasistiska uttalanden på Facebook. Han tar idag avstånd från detta och ställer sig bakom partiets nolltolerans mot rasism.

SD-riksdagsmannen Marcus Wiechel ska under 2011 ha gjort rasistiska uttalanden i en chatt på Facebook till en av hans partikamrater. Detta avslöjade Expressen idag.

Anledningen till uttalandena ska vara en film han sett där afrikaner misshandlar och bränner varandra. Wiechel ska bland annat ha skrivit följande enligt Expressen:

”fy fan
det va det värsta jag sett!!
vad i helvete
nu blir jag förbannad”

Han ska också ha skrivit ”satans jävla aphelveten” om personerna på filmen.

När Wiechel blir konfronterad i massmedia säger han sig inte stå bakom uttalandena. ”Om jag skrivit detta så var jag antagligen berusad och det är inget jag skulle skriva idag”, säger Wiechel.

I oktober 2012 hyllade Wiechel den nolltolerans mot rasism och extremism som partiledaren Jimmie Åkesson då aviserat. Wiechel uttryckte sig då på följande sätt:

”Som aktiv Sverigedemokrat i fem år och medveten Sverigedemokrat i sju år har jag gång på gång fått kantas med klantiga och/eller opassande utspel från personer som egentligen inte är Sverigedemokrater eller har egna agendor. På grund av dessa personer har många Sverigedemokrater som inget annat vill än att lägga fokus på Sverigedemokraternas politik tvingats stå till svars för deras uttalanden eller ageranden. Detta har jag fått nog av.”

Källa:
SD-riksdagsmannens rasistattack avslöjad


  • Publicerad:
    2013-04-25 22:52