POLITIKER Riksdagsmannen Kjell Jansson (M) tog ”timeout” och sjukskrev sig när han utreddes för sexköp i samband med en utpressningshärva. När utredningen nu lagts ned mot Jansson har han återgått till sin riksdagstjänst.

Nordfront har tidigare skrivit om Kjell Jansson (M), som är en av riksdagens många frimurare, och den sexköps- och utpressningshärva han hamnat i. Jansson ska ha utsatts för omfattande utpressningar efter att ha haft sex med den 27-åriga kurdiskan Zainab Sattar Rustum och hennes väninna.

I april dömdes Rustum till skyddstillsyn med samhällstjänst för utpressning, medan utredningen mot Jansson fortsatt fram till förra veckan då den lades ned. Detta har nu lett till att Janssons sjukrivning avslutades och att han är tillbaka i riksdagen, skriver Aftonbladet.

— Det går inte att bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott. Av den anledningen läggs förundersökningen ner. Ytterligare utredning kan inte antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, sa chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren i en kommentar när hon lade ned utredningen.

På Facebook skriver Jansson att det känns ”bra att ett så noggrant utredningsarbete ligger till grund för beslutet att lägga ned undersökningen”, Han kommer dock inte att återgå till alla sina uppdrag:

Under perioden har jag avgått som ordförande för Moderaterna i Stockholms län vid ordinarie förbundsstämma den 14 maj. Jag lämnar också valberedningen till partistyrelsen, nomineringskommittén till Europaparlamentsvalet samt SKR:s valberedning.

Enligt Aftonbladet lämnar han också sin plats i riksdagens näringsutskott och blir istället ersättare i skatteutskottet.