MOTSTÅNDSRÖRELSEN I en artikel på Motståndsrörelsen.se och i Radio Nordfront berättar Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg om varför organisationen deltog i lördagens stora demonstration mot vaccinpass i Stockholm.

Nordfront TV sände live från Stockholm under lördagen där uppskattningsvis 10 000 människor demonstrerade mot regimens vaccinpass.

På plats var också Nordiska motståndsrörelsen med banderoller och ett stort antal aktivister.

https://peertube.se/w/kivecwYPVmms5bfPSxP23v
NTV:s livesändning från lördagens demonstration i Stockholm, där Nordiska motståndsrörelsen deltog.

Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg berättar i en artikel på Motståndsrörelsen.se om varför han beslutade att organisationen skulle delta officiellt på demonstrationen.

Dels skriver Lindberg att han samma dag som vaccinpassen annonserades ut publicerade en artikel där han klargjorde att Motståndsrörelsen är emot passen.

Han skriver också att den rörelse som är kritiska till vaccinpass kan behöver nyansera den kritik som framförs mot regimen, då vaccinpassen ofta beskrivs som uttryck för ”nazism” och ”kommunism”:

Jag vill dock verkligen betona att det är just för att de är liberaldemokrater de har agerat som de gjort. Om man bortser från någon naiv utopi och istället ser till verkligheten så är parlamentarisk liberal demokrati inte likställt med fri- och rättigheter utan istället ett totalitärt styrelseskick där du bara får lov att tycka och tänka som du vill om du tycker eller tänker så som systemet sanktionerat. Där du inte får makt i enskilda frågor utan bara är fri att välja herde vart fjärde år och där median som styr opinionen är totalt förljugen och monopoliserad.

Det är liberaldemokrater som gett oss vaccinpassen. Det är liberaldemokrater som kastar åldringar i fängelse för att de kritiserar rasfrämmande brottslingar med fel ordval på sociala medier. Det är liberaldemokrater som hetsar om att förbjuda politisk opposition. Det var liberaldemokrater som atombombade det japanska folket till underkastelse under andra världskriget och som ända sedan dess militärt gett sig på alla suveräna nationer i världen som inte dansat efter den nya världsordningens pipa.

Lindberg menar att det just av den anledningen är viktigt att Motståndsrörelsen finns på plats, för att ge systemkritiska människor ett verkligt alternativ till liberal, parlamentarisk demokrati.

Men också för att fysiskt och mentalt försvara de människor som valt att delta på demonstrationen ifall den skulle angripas av poliser eller våldsvänstern, vilket också är anledningen till att vissa aktivister var maskerade, berättar Lindberg.

Läs hela intervjun på Motståndsrörelsen.se.

Simon Lindberg deltog också i söndagens avsnitt av Radio Nordfront, där han utvecklade mer vad som låg bakom Motståndsrörelsens deltagande.