SKÅNE. Två bomber briserade i Malmö respektive Kristianstad inom loppet av några timmar. Explosionen i Malmö medförde att 20 bilar förstördes i en kraftig brand.

På söndagskvällen detonerade en bomb vid Jägersrovägen i Malmö vilket medförde att omkring 20 bilar förstördes i en storbrand, skriver Expressen.

Larmet om explosionen kom vid 21-tiden på kvällen då flera uppringare larmade polisen som ryckte ut. Ett tjugotal bilar brann då våldsamt i ett garage på Jägersrovägen. Polisen fick spärra av ett större område och trafiken stoppades från Västra Kattarpsvägen och Jägersro.

Polisen kunde inte närma sig platsen på grund av den kraftiga branden.

— Vi har inte kunnat närma oss platsen eftersom det brinner så kraftigt. Det vi har jobbat med är avspärrningar och att fånga upp eventuella vittnen, sa polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

— Det brinner kraftigt och vi uppmanar allmänheten att undvika röken. Det är också nära bostadsbebyggelse. Man kan ha det i åtanke, att man undviker röken så gott det går, sa Olsson.

Branden var släckt vid 22-tiden. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse då polisen menade att ”brott inte kunde uteslutas”.

En bomb briserade även i Kristianstad, vid 01-tiden natten till söndagen. På plats kunde polisen se att en dörr sprängts bort från entrén till en fastighet.

Smällen ska ha hörts över hela Kristianstad. Ingen skadades vid explosionen.

Polisen spärrade av området och nationella bombskyddet fanns på plats tillsammans med kriminaltekniker.

Avspärrningarna hävdes klockan 06.00 och händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Malmöbranden har uppmärksammats i sociala medier:


  • Publicerad:
    2021-02-15 12:05