INVANDRARVÅLDET. Förra sommaren blev en 56-årig svensk man som var ute för att köpa snus brutalt mördad av en somalier.

På natten den 30 juli 2018 var den 56-åriga Peter Wall ute på en kvällspromenad för att köpa snus och bilder från en bankomatkamera visar hur han stannade till för att ta ut pengar. Kort därefter blev han överfallen och mördad av somaliern Sadaq Jamal (19891214-3230).

Vad det verkar som var det ett rån som har gått fel, men det går inte att veta säkert eftersom somaliern vägrar att prata med sina advokater och då inga vittnen finns till upprinnelsen av bråket. Vittnen såg dock slutet av det våldsamma knivanfallet och ett av vittnena beskriver hur Jamal efter att offret en sista gång hade fallit till marken gick fram och högg honom med kniven i halsen.

Vid tiden för mordet så var Jamal redan misstänkt för en grov misshandel, där han i april 2018 hade brottat ned en annan man och sedan suttit över honom och huggit/rispat denne med en kniv i ansiktet, men trots detta hade han ändå släppts på fri fot under utredningen.

Örebros tingsrätt dömde Jamal till 17 års fängelse följt av livstids utvisning. På grund av att somaliern vistades här i Sverige förlorade en svensk man livet och kostnaderna för fängelsestraffet kommer att kosta svenska folket miljontals kronor.

Källa:
Örebro TR B360-18 Dom 2019-04-05


  • Publicerad:
    2019-05-09 11:10