MÅNGKULTUREN. De boende på Värdshusvägen i Stockholmsförorten Fittja har problem med att få ner sopkassarna i därför avsedda sopbehållare. Istället kastas soporna på marken vilket har medfört att råttor flockas i området.

Genrebild: Piqsels (Public Domain).

På Värdshusvägen i gettot Fittja utanför Stockholm samlas soporna på hög. De boende har svårigheter att få ner sopkassarna i sopbehållarna och området kring behållarna översvämmas av sopor.

— Det har varit ett problem länge. Jag ser mer råttor än människor här ibland, säger Erik som är en hyresgästerna i området.

Trots att sopbehållarna inte är fulla så uppstår problemet med att soporna snarare hamnar bredvid än i behållarna. Erik menar att Botkyrkabyggen bör göra något, men att hyresgästerna själva ändå har största ansvaret för att  se till att soporna hamnar i de avsedda kärlen.

— Är det fullt eller stopp i en behållare så måste men gå till annan längre bort och inte sätta påsen på marken, säger han.

Nu försöker Botkyrkabyggen, det största bostadsbolaget i Fittja, komma till rätta med problemet, som ska ha förvärrats under de två senaste veckorna. En extra tömning varje vecka kommer att sättas in, även om behållarna inte är fulla.

— Vi kommer att sätta in extratömning och låta SRV tömma behållarna både fredag och måndag för att se om det blir bättre. Och föreningen Nattvandrarna kommer ett kolla till behållarna och städa upp när de är ute, säger Linda Apelqvist, Botkyrkabyggens områdeschef i Fittja.

Botkyrkabyggen passar även på att uppmana de boende att inte lägga soporna på marken utan undersöka om det verkligen är stopp samt att se till att sopkassarna inte är större än att de går att få in i sopkärlet.

Källa:
”Så här ser det ut varenda helg”


  • Publicerad:
    2020-05-03 22:05