UPPSALA. En porrsurfande sosse råkade på torsdagen avslöja vad han höll på med under ett nämndmöte i Uppsala. Av misstag råkade mannen skärmdela och samtidigt visa upp allt för övriga deltagare på mötet.

Under ett nämndmöte i torsdags råkade en socialdemokratisk politiker avslöja vad han höll på med på den av skattebetalarna betalda arbetstiden. S-politikern satt och porrsurfade under mötet, rapporterar DN.

Det var när mannen skärmdelade som resten av mötesdeltagarna plötsligt fick se pornografiskt material från s-politikerns dator på sina skärmar.

— Det var ett misstag som kan hända och som väl är en del av vårt nya digitala liv i spåren av pandemin. Men det här skedde på arvoderad arbetstid då man som förtroendevald förväntas delta till 100 procent och med tanke på vad som nu delades ser vi extra allvarligt på saken, säger Patrik Hedlund, Socialdemokraternas gruppledare i den aktuella nämnden, till DN.

Den porrsurfande sossen har nu fått lämna sitt uppdrag.

— Jag har haft ett allvarligt samtal med den här personen efter det som har inträffat. Han inser det allvarliga och den skada det har orsakat, så han har själv kommit fram till att det bästa är att helt enkelt lämna sitt uppdrag, berättade Hedlund för DN.

Sarah Havneraas (KD) som sitter i Uppsalas kommunfullmäktige delade på Twitter med sig av hur det såg ut på hennes skärm:


  • Publicerad:
    2021-01-29 10:30