SIONISM. Vd:n för det största digitala förlaget i Europa är ”en icke-judisk sionist” som tycker att anställda kritiska mot att man hissar den israeliska flaggan ska lämna företaget.

VD:n för Axel Springer, Mathias Döpfner. Foto: Pressbild/Axel Springer.

Förlaget Axel Springer bildades 1946 av tyskfientliga krafter i ett Berlin förstört av kriget.

Det har sedan dess vuxit till att bli det största digitala förlaget i Europa och äger Bild, Die Welt, Business Insider, Politico Europe – och många andra nyhetssajter, såsom till exempel Israels största reklamfinansierade nyhetssida Yad2.

Nu har vd:n till detta enorma förlag kommit med ett meddelande till anställda som inte uppskattar hans beslut att hissa den israeliska flaggan vid företagets högkvarter: Hitta en annan arbetsplats!

Var en sionist – eller få sparken!

Jag tror, och jag är väldigt rak mot dig, att en person som har problem med att den israeliska flaggan är hissad en vecka – efter antisemitiska demonstrationer, borde se sig om efter ett nytt jobb” sade Mathias Döpfner, vd för Axel Springer, vid ett konferens-tal till tusentals av sina anställda i hela världen, rapporterade Israel Hayom på måndagen.

Döpfner har beskrivit sig själv som ”en icke-judisk sionist”. Han har inbjudits till och deltagit i ett antal Bilderbergmöten.

Den israeliska flaggan var förra månaden i topp vid Axel Springers högkvarter, medan Israels armé under elva dagar angrep Gaza, med 250 döda – nästan samtliga palestinier – som resultat.

I hela världen rasade under och efter Israels framfart i Gaza och Östra Jerusalem protester mot den judiska statens övervåld mot palestinierna.

Dessa protester har i vanlig ordning i judiska medier beskrivits som uttryck för ”antisemitism” – en agenda som var tydlig även i Döpfners tal till sina anställda:

Efter dessa veckor av fruktansvärda antisemitiska demonstrationer, bestämde vi vid vårt huvudkontor att bredvid den europeiska flaggan, den tyska fanan och Berlins flagga, för en vecka hissa den israeliska – som en gest av solidaritet. Vi accepterar inte de här typerna av aggressiva antisemitiska rörelser.

Företaget stöder allt man bedömer vara  i judars och staten Israels intresse

Axel Springer äger även ett flertal israeliska nyhets- och fastighetssajter.

På sajten Yad2 listar förlaget fem Principer och Värden. Nummer två av dessa lyder:

Vi stöder det judiska folket och staten Israels rätt att existera.

Nummer ett börjar så här:

Vi står upp för frihet, rättssäkerhet, demokrati och ett enat Europa.

Och fortsätter:

Vi stöder den transatlantiska alliansen mellan USA och Europa; engagerar oss för en fri och social marknadsekonomi, förkastar politisk och religiös extremism samt alla former av rasism och sexuell diskriminering.


  • Publicerad:
    2021-06-22 21:10