Januari kan sägas ha varit en ren struktur- och planeringsmånad. Vi har haft otaliga möten, lagt ner tid på att rekrytera nya medarbetare inom bland annat historia och research, planerat nya insatser och påbörjat ett omfattande arbete med att ta fram nya interna arbetsdokument som ska förbättra vårt arbete. Allt detta har tagit stora resurser och inte mycket av just dessa ansträngningar har synts på hemsidan – än.

Månaden som gått:

I Månaden som gått reflekterar chefredaktören Fredrik Vejdeland över den gångna månaden och visar hur arbetet utvecklats och kommer att fortskrida. Statistik varvas med analyser och visioner i olika ämnen som rör Nordfronts arbete.

Dessbättre kan Nordfront idag lägga ner större resurser på rent strukturellt arbete utan att uppdateringstakten på sidan för den skull blir lidande. Vi börjar bli flexibla och har många medarbetare som hjälper till. När några av oss är mer upptagna med planering täcker andra upp. Förr i tiden, om vi ska vara självkritiska, kunde det hända att hemsidan inte blev uppdaterad under dagar när vi arbetade med ett större projekt, exempelvis en tidning. Detta är inget problem längre och det är detta vi tar med oss från januari månad.

Fler vill diskutera
Kontinuiteten och kvaliteten leder till ökningar för varje månad. Vi märker på läsarantalet att intresset för Nordfront växer och vi kan alla se det genom den ökande mängden kommentarer. Särskilt nyhetsredaktionen har under månaden levererat en hel del notiser som fått många kommenterar. Allt fler notiser har mellan 30 och 50 kommentarer och en del kring hundra-strecket. Detta är en avsevärd förändring från när vi började och var glada över att få 20 kommentarer. Denna ökning beror inte på att vi skulle ha släppt igenom populism i texterna utan för att vi når ut till fler och att fler inser värdet av att argumentera för saken. Min åsikt är att många använder kommentarsfältet på ett bra sätt genom att skriva konstruktiva och genomtänkta inlägg, vilka är viktiga för att utbilda andra sorts människor som tar sig till vår sida. Bra jobbat!

struktur_och_kontinuitet

För att ge lite statistik kring ämnet så hade notisen om halal-godis 126 kommentarer, vilket är rekord för en notis men en bit från när vi skrev om Bollnäs och fick 337 kommentarer till en artikel. Det verkar dessutom som att allt fler kommenterar kamprapporterna, då exempelvis Kamplördag i Näste 1, vilket är en bra utveckling. Vårt mål är att kamprapporterna i framtiden kommer att innehålla ännu mer film och att det kommer leda till att det blir en avdelning som många besöker direkt. Under vår strukturmånad har vi för övrigt diskuterat olika planer inom media där vi förhoppningsvis ganska snart kan presentera nya satsningar.

Troll, hjon och svartpropagandister
En anledning till det ökande kommenterandet är naturligtvis att allt fler meningsmotståndare dyker upp på vår sida. En del av dem är bara nyfikna, medan andra uppenbart är här för att förstöra eller ”sätta nazisterna på plats”. En del nationella har, i kommentarsfälten, rekommenderat att vi ska radera deras inlägg. Jag är själv skeptisk till att göra det, i alla fall automatiskt. Huvudanledningen är inte att vi inte ska använda oss av censur som systemets medier gör (det är för övrigt betydligt värre när dessa tidningar censurerar eftersom de ofta får statligt stöd för att bedriva objektiv journalistik samt att de säger sig representera demokratin) utan för att det tvärtom kan gynna oss att ha ett par idioter här.

Internet-Troll

Det finns en meningsmotståndare som vi utan att peka ut skulle kunna kalla för ”Annika”, som under perioder ifrågasatt varenda bokstav som skrivits på Nordfront, och i sina inlägg framstår som ganska kraftigt indoktrinerad – för att uttrycka sig milt. När en del föreslog radering av hennes provokativa inlägg skrev en annan person, vars inlägg tyvärr inte kan hittas, att det snarare är bra träning att diskutera med en sådan som Annika. Jag delar denna åsikt. Även om jag själv också blir både irriterad och förbannad på sådana typer så finns det ingen bättre träning än att diskutera med en person som det överhuvudtaget inte går att nå fram till. Man måste omvärdera och förbättra sin argumentationsteknik vilket i sin tur leder till att man blir vassare på att argumentera på Internet såväl som i den icke-virtuella verkligheten. Dessutom har det gynnat oss mer än våra meningsmotståndare att dessa människor på ett effektivt sätt debatteras ner av våra läsare. Även om det ibland är svårt bör vår inställning vara mer som signaturen Kvantmekanikers som ”älskar att trycka till näsvisa näbbgäddor som tror de kan bortförklara sanningen genom sitt anti-vita förhållningssätt”. Det kan vara på sin plats att påpeka att när dessa troll, provokatörer eller hjärntvättade individer omöjliggör eller förstör redan konstruktiva diskussioner, sysslar med personangrepp eller använder sig av svart propaganda m.m. så kommer de att plockas bort. Troll och provokatörer har ingen automatisk rätt till åsiktsfrihet – varken nu eller i framtiden.

Var radikal, skaffa ryggrad och studera fienden
Det har skrivits en rad intressanta artiklar under månaden. En särskilt bra är Att flytta norrut av Robin Palmblad. Detta på grund av det levande och personliga sätt som Palmblad skriver på liksom att det är en sorts instruktionsmanual för andra som funderar på att börja ett nytt liv.

skogsväsen_crop

En annan mycket läsvärd artikel är Olof Brandrs Jämlikhet, utveckling, radikal dialektik och skapandet av övermänniskan som bland annat handlar om hur den radikala kampmetoden är den mest taktiska och vinnande metoden samt att den står för sann utveckling. Andra läsvärda är Paulina Forslunds Feminism och genus – kvasifrågor?, som besvarar varför Nordfront tar upp sådana frågor, Christian Hamiltons maning till kamp, Vår makt som konsumenter (Robin Palmblad igen), Henrik Pihlströms artikel om hur förintelsen används som ”mind control” samt artikeln om Klas Lunds föredrag, ”Svenska folket måste skaffa lite ryggrad”, i Sundsvall.

klas_sundsvall2_460

Notera även att Nordfront börjat med djupare analyser av fiendens strategier som i exempelvis artikeln om Mångkulturellt centrum. Detta har också mottagits väl och Axel skrev i kommentarerna: ”Grym artikel. Återigen måste jag ge skribenten (förmodligen en annan än sist jag skrev samma sak) beröm för att ta sig tid och att med lugnt sinne analysera galenskaperna de här varelserna utstöter.” Och Skinfaxe: ”Många riktigt bra och uttömmande artiklar på er sida den senaste tiden, ni är en av extremt få genuint gedigna svenska sidor på nätet, tack!” Utöver detta har nyhetsredaktionen besökt en rättegång i Falun, intervjuat en person som blev rånad och en hel del annat.

varning_for_ras_debatt

Dagens datum
Under månadens sista dag lanserades det nya projektet Dagens datum som nu är i full gång. Satsningen har mottagits ytterst väl och i lanseringsartikeln har man skrivit entusiastiskt och kommit med tips om vad som skulle kunna tas upp. N-E Hennix, som redan på ett föredömligt sätt tar upp om historia i olika böcker, upplyser i kommentarsfältet om Horst Wessel, vilket är en person vi kommer att skriva om. Harju Petter ”hoppas att folk skulle upplysas om de frivilliga Svenska soldatstyrkorna i andra världskriget”, något som vi absolut kan tänka oss att skriva om. För övrigt uppskattar vi all hjälp som vi får och framförallt tips på specifika händelser att skriva om från just Finland, men också Norge och Danmark. Tips, eller för den delen färdiga artiklar, kan skickas till vår redaktion.

dagensdatum_framsida

Struktur, men också kontinuitet. När nu denna månad är över kan vi titta tillbaka och se att arbetet, trots stora resurser lagda på omfattande förberedelser och kommande projekt, bara rullar på. Dagens datum kommer att hålla på under månaden och förhoppningsvis kommer vi även kunna offentliggöra ännu en satsning innan månaden är slut. Om inte annat så finns det många saker på gång som kommer lanseras på vårkanten. Det ser bra ut på Nordfront – och bättre blir det.


  • Publicerad:
    2013-02-02 22:48