VÄNSTEREXTREMISM. Vänsterliberaler drar sig inte för att ljuga och på andra sätt sabotera för meningsmotståndare. En högutbildad vänsterliberal svart kvinna sattes in mot HD:s domare Clarence Thomas för att ge kritiken mot honom trovärdighet.

Clarence Thomas, USA:s högsta domstol. Foto: Newspunch.

Den svarte domaren i USA:s högsta domstol Clarence Thomas säger i en dokumentärfilm att dagens vänsterliberala aktivister har visat sig vara ett större hot mot honom som svart man än Ku Klux Klans medlemmar.

Dokumentären heter Created Equal: Clarence Thomas in His Own Words (Skapade jämlika: Clarence Thomas med sina egna ord).

Thomas ser i dokumentären tillbaka på sin domarkarriär. År 1991 valdes han in i Högsta domstolen. I början var han oroad över att mötas av hat från vit-maktrörelsen och från Ku Klux Klan, men det skulle komma att visa sig att det inte var dem han hade behövt oroa sig för.

— Jag kände att jag genom livet har tittat åt fel håll efter personer som skulle komma att bli ett problem för mig. Vi fick höra ”ja du, det kommer att vara den där trångsynta killen i varubilen, det kommer att vara klanmedlemmarna, det kommer att vara den lokale landsortspolisen”, säger Thomas.

Men tvärt emot propagandan och massmediebilden av ”den rasistiske vite mannen” har hatet mot honom kommit från den politiska vänstern. Detta då han är en av de mest konservativa domarna i USA:s högsta domstol.

— Det visade sig att genom allt det där var det den nya tidens vänsterliberaler som utgjorde den största faran. Det var de som hade en taskig syn på grund av att de själva hade en agenda eller för att de hade makt att förvränga bilden av mig.

Dokumentärfilmaren Michael Pack intervjuade Thomas under i totalt 22 timmar under sex månaders tid. Filmen är en chans för Thomas att svara på de drev som vänsterliberala aktivister har utsatt honom för, av politiska skäl.

Presidentkandidaten för Demokraterna, Joseph Biden, har kritiserats av sina demokratiska kolleger för sin ”behandling” av den afrikanska juridikprofessorn Anita Hill som år 1991 anklagade Thomas för sexuella övergrepp. Det gjorde hon som ett sätt att hindra den svarte republikanen att få en plats i Högsta domstolen, men hon ljög, och Biden sade tidigare i år åt henne att be om ursäkt för hur hon agerade i aktionen mot Clarence Thomas.

Eftersom domarna i Högsta domstolen är politiserade anses det vara av avgörande betydelse vilken partitillhörighet domarna har. Smutskastningskampanjer mot föreslagna domare är därför mer regel än undantag. Som exempel kan USA:s president Donald Trumps kandidat år 2018 Brett Kavanaugh nämnas. Han anklagades också på falska grunder offentligen för sexuella övergrepp. Det egentliga skälet till det var just att hindra en republikansk övervikt i Högsta domstolen.

1991 anklagade också den Afrikaättade juridikprofessorn Anita Hill Thomas för sexuella övergrepp. Det visade sig senare att hon ljög för att försöka hindra utnämningen av Thomas som domare i högsta domstolen. Den demokratiske presidentkandidaten Joseph Biden kom att uppmana henne att be om ursäkt, men har blivit kritiserad för den uppmaningen av sina kollegor,

Clarence Thomas säger i dokumentären att hela upplägget mot honom gick ut på att av politiska skäl bli av med honom.

— Står det idiot på ryggen på mig? Jag menar, kom igen. Vi vet vad det handlar om. Folk borde bara säga sanningen: ”Det här är fel svart kille, han måste sänkas”. Bara säg det rakt ut. Då kan vi åtminstone vara ärliga mot varandra, säger Thomas i kritik riktad mot vänsteraktivisterna.

— Tanken var att göra sig av med mig. Och sedan, när jag väl satt där, var tanken att sabotera för mig, säger Thomas.

Dokumentären med Clarence Thomas har sålts in till amerikanska ABC News och kommer att visas i tv och på nätet under våren 2020.

Källa:
Justice Clarence Thomas: The ‘Modern-Day Liberal’ Has Been Worse To Me Than ‘Klansmen’


  • Publicerad:
    2019-12-13 11:30