Den färgade fotbollsspelaren Nile Ranger misstänks nu för att tidigare under veckan ha våldtagit en kvinna. Detta uppger bland annat den brittiska tidningen Guardian som hävdar att den 21-årige fotbollsspelaren arresterats till följd av denna misstanke.

Nile-Ranger

Nile Ranger

Guardian och andra brittiska tidningar skriver att källor har bekräftat att polisen nyligen arresterade Nile Ranger. Ranger misstänks ha angripit en kvinna i ett hotellrum natten mellan onsdag och torsdag denna vecka. Den utsatta kvinnan uppger att den misstänkte efter attacken även våldtog henne.

Ranger, som spelar som anfallare i den brittiska fotbollsklubben Newcastle United, har även tidigare varit i blåsväder. Ranger har tidigare angripit två poliser, dömts till 11 veckors ungdomsfängelse, gjort ”homofobiska” uttalanden på Twitter samt vid upprepade tillfällen blivit avstängd från spel av sin egen klubb. I höstas slog Ranger också in dörren till en före detta flickväns lägenhet och greps på platsen av polisen.

Om Ranger döms för våldtäkt kommer han vara långtifrån den enda svarta fotbollsspelaren med den ”meriten” på sitt CV. Bara sett till färgade fotbollsspelare som antingen spelar eller har spelat i Sverige har vi bland annat Bala Garba, som spelat i Gif Sundsvall och våldtog en 21-årig kvinna i Norge 2006, samt Yannick Babupa, som bland annat spelat i Gälve och dömdes för att ha begått en våldtäkt 2009.

Källa:
Newcastle striker Nile Ranger reportedly arrested on suspicion of rape


  • Publicerad:
    2013-01-26 16:36